Kezdődik a metrófelújítás, íme az első változások

Szerző • 2017-10-09 • Hírek, Közlekedés Kezdődik a metrófelújítás, íme az első változások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2234

Az M3-as metróvonalat novembertől kezdik el teljes hosszában felújítani, de a héttől kezdődően előreláthatólag november 5-ig váltakozó időpontokban forgalomváltozásokra kell számítanunk és pótlóbuszok közlekednek majd. Első ütemben november elejétől az Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszt zárják le.

November elején elkezdődik az elkövetkező évek legnagyobb fővárosi közlekedési beruházása, az M3-as metró vonalának halaszthatatlan felújítása, amelynek első, várhatóan egy évig tartó ütemében az északi, Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszt zárják le – írta a BKK a weboldalán.

A metró munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, a Lehel tértől Újpest felé pótlóbuszokkal lehet eljutni.

Emellett a BKK bővíti a lezárt metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé történő alternatív eljutási lehetőségek kínálatát. Esténként és hétvégenként a teljes M3-as vonalon pótlóbusz jár.

A BKK szeptemberben társadalmi egyeztetésre bocsátotta a metrópótlásról készített mobilitási tervét, amelyre 1750 visszajelzés érkezett; ezek közül többet be is épített, az utasszámlálással alátámasztott tervek alapján készült, szakmai egyeztetéseket követően véglegesített metrópótlási rendbe. A BKK célja az volt, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel mérsékelje az okozott kényelmetlenségeket, és az ideiglenes forgalmi rendet minden közlekedő érdekeit figyelembe véve alakítsa ki. Ennek ellenére az aktuálisan pótolt vonalszakaszokon – különösen a csúcsidőben – megnövekedik majd az eljutási idő, amely mind a közösségi közlekedést használók, mind az egyénileg, gépkocsival közlekedők türelmét kívánja. Ezért a BKK rövidesen külön aloldalt hoz létre, amelyen minden információ megtalálható lesz ahhoz, hogy utazásukat megtervezhessék akár a közösségi közlekedést használók, akár a gépkocsival, a kerékpárral közlekedők; emellett az oldal tájékoztatást ad majd az aktuális forgalmi változásokról és a rekonstrukció előrehaladásáról is.

2017 novemberében elkezdődik az M3-as metróvonal halaszthatatlan felújítása, amely több ütemben mintegy három évig tart majd. A metróvonal-felújítás célja, hogy elkészültével kényelmesebben, modern, megújult állomásokon és vonalon keresztül, felújított metrószerelvényeken utazhassanak.

A Budapesti Közlekedési Központ 2017 szeptemberében tartott társadalmi egyeztetést az elsőként felújítandó északi, Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz várhatóan egy évig tartó lezárásának idejére kialakított forgalmi rendről. A BKK megvizsgálta, hogy várhatóan miként rendeződik át a forgalom az érintett hálózaton és mindezek alapján lakótérségekre lebontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki.

A több évig tartó felújítási munka előkészületeként október 15-én (vasárnap) az első járatindulástól reggel 8 óráig a teljes M3-as vonalon, valamint az október 28-29-i hétvége mindkét napján Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz közlekedik majd. Ezzel kapcsolatban a BKK hamarosan részletesebb tájékoztatást ad.

További részleteket a terelésekről, korlátozásokról ide kattintva talál a bkk.hu oldalon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva