Kézilabda: egy góllal lőtt többet az Eger

Szerző • 2015-09-27 • Hírek, Sport Kézilabda: egy góllal lőtt többet az Eger bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1144

Rosszul játszott, de nagyot küzdött a pontszerzésért a PLER pénteken, hazai pályán a 7. fordulóban. A végjátékban mégis a végig vezető Eger szerzett győzelmet.

Az Eger elleni összecsapásra nagyon készült a PLER, hiszen az NBI-es újonccal szemben nem titkoltan pontszerzési szándékkal léptünk pályára pénteken. Annál is inkább, mert az utóbbi fordulók szerencsétlen mérkőzései után óriási szükség lett volna a győzelemre a 7. fordulóban: mind a bajnoki elszámolás, mind a saját önértékelésünk szempontjából — olvasható a csapat weboldalán a tudósítás.

eger01_bent

Azt a bizonyos láthatatlan gátat azonban ezúttal sem sikerült áttörnie Hutvágner István együttesének. Rosszul kezdtük a találkozót, nagyon rosszul: a félidő derekára négy góllal, 7-3-ra elhúztak vendégeink. Büntetőket hibáztunk – kettőt, ezúttal -, a helyzeteink pontatlan befejezésbe torkolltak…

A 15. percben le is vonult a csapat egy kupaktanácsra, ám a fordulatot végül a Rosta István által kért időt követően tudta meghozni a játékunk. Hutvágner ekkor kapuba állította Kránitzot, aki játékunk egyik legüdítőbb pontja volt a meccsen, s alaposan megforgatta mezőnysorát is. A változás láthatóan bejött: hat percnyi gólcsendre ítéltük a hevesiek, mialatt egy 4-0-s etappal Sinkovits megszerezhette az egyenlítő találatot ( 27.p., 9-9). Három perc azonban még hátra volt ekkor a félidőből, s ez elég volt az Egernek arra, hogy hibáinkból két gólt szerezzen – a harmadiktól pedig csak a kapufa védett meg minket, avagy „jó kapus szemmel véd“. Egyenlítés helyett ismét hamar kétgólos hátrányban találtuk magunkat, s Lókodi utolsó percben lőtt góljának köszönhetően fordulhattunk 11-10-es egri vezetéssel a szünetnek.

eger02_bent

A második etapban azonban megint akadt egy hullámvölgy. Bár nem kerültünk lépéselőnybe, a 36. percig szépen tudtuk tartani az egál közeli eredményt: igaz Vancsics góljával ismét kétgólosra hízott a vendégek előnye, 14-14-nél még sikerült ellensúlyozni azt. Ezután azonban áramütés-szerű rövidzárlat érte a PLER-t: hét percen át nem találtunk utat az egri védőfal és a háló között. Mikor vendégeink előnye ismét elérte a háromgólos differenciát, Hutvágner István újból időt kért, ám nem sikerült gólra váltani a megbeszélteket – sőt, Szabóék előnyre ötgólosra nőtt.

Benmiloud találata törte meg aztán a rossz szériát, amivel az utolsó 15 percre ismét játékba tudtunk lendülni. Meghúztuk a hajrát, hiszen a négygólos hátrányunk ledolgozhatónak számított: hátul Kránitz remek alapot adott ehhez, elöl pedig Tóth Patrikék lassan maguk alá gyűrték a különbséget a két csapat között. Nem adta ugyan könnyen az előnyét az Eger: Szabó Péter vezetésével bele-belepiszkált a hazaiak lendületébe, ám az utolsó percekre így is karnyújtásnyira tudtuk hozni az egyenlítést.

eger03_bent

Az 59. percben aztán épp Szabó által kerültünk emberelőnybe. Bakos büntetője és Bohács gólja révén már csak egy gól választott el bennünket a pontszerzéstől az utolsó percre. Ahhoz, hogy győzelemre fordítsuk a találkozót, már kevés volt az idő, ám a döntetlenért még támadhattunk közvetlenül a lefújás előtt. Hutvágner István tartott is egy utolsó taktikai értekezletet, hiszen Kocsis Csaba piros lapot érő szabálytalanságát követően, 14 másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz állhatott a PLER: Lókodi befejezése azonban nem talált utat a kapuba.

A végig vezető egriek így hazavihették várukba a pénteki két pontot, míg a PLER jövő szombaton a szintén nulla pontos Komló otthonában küzd majd tovább az első győzelemért.

PLER-Budapest – Eger SBS Eszterházy 21-22 (10-11)
Férfi NB I, 7. forduló – 2015. szeptember 25., péntek:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bonifert, Oláh

PLER: Kránitz, Tóth N., Boros (kapusok) – Bakos 3, Kocsi, Bujdosó, Tóth P. 2, Lókodi 4, Oláh 2, Laurencz, Benmiloud 3, Radjenovic 2, Bohács 2, Sinkovits 3, Nagy Sz., M. Mikita. Edző: Hutvágner István.
Eger: Kovács J., Radulescu (kapusok) – Szűcs B., Kiss G., Iváncsik Á., Halász 1, Szabó P. 9, Dimitrovski, Lezák, Bajorhegyi, Vancsics 5, Kocsis, Padla 1, Takács, Kovács J., Dobó 6, Menyhárt. Edző: Rosta István.
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3

plerbudapest.hu / Bayer Tamara

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva