Kézilabda: él a remény, győzelem a Gyöngyös ellen

Szerző • 2015-04-19 • Hírek, Sport Kézilabda: él a remény, győzelem a Gyöngyös ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva861

Nem igazán várható győzelmet ért el pénteken este a PLER-Budapest kézilabdacsapata az esélyesebb, az alsóházi rájátszást vezető Gyöngyös ellen.

Nem igazán várható győzelmet ért el pénteken este a PLER-Budapest kézilabdacsapata az esélyesebb, az alsóházi rájátszást vezető Gyöngyös ellen. A 30-27-es győzelem azt is jelentette, hogy továbbra is él a remény, bár tény, a lőrinciek sorsa nem csupán a saját kezükben van.

Mindenki tudta a Lőrinci Sportcsarnokban, hogy élet-halál kérdése a Gyöngyös elleni siker. A két pont megszerzése azt jelentené, hogy él még a remény, a vereség viszont azt, hogy az együttes elbúcsúzott az első osztálytól…

Ennek a jegyében lépett pályára Hutvágner István együttese, s tett is rengeget a két bajnoki pontért a kétszer 30 perc során.

Az első félidőben csupán egyetlen rossz periódus zavarta meg a menetelést, ekkor három góllal vezetett a vidéki csapat. Ezt leszámítva végig „nálunk volt a labda”, aminek az lett az eredménye, hogy a pihenőre kétgólos előnnyel, 15-13-mal mehetett a csapat.

Mindenkiben felvetődött, hogy mi lesz a végjátékkal, tudja-e tartani a gárda az előnyt, mert ez ügyben bizony voltak gondok a korábbi mérkőzéseken… Most nem, sőt már néhány perccel a vége előtt zsebében érezhette a pontokat a csapat. A végén csak szépíteni tudott a Gyöngyös, utolérni a lőrincieket nem.

Így aztán boldogan és a háromgólos, 30-27-es győzelemmel mehetett az öltözőbe az együttesünk, ami azt jelentette, hogy tovább folytatódik a küzdelem a bent maradásért.
A következő fordulóban, május 8-án a Balmazújváros lesz az ellenfél, hazai pályán, majd zárásként Komlóra utazik a gárda.

Egyet már most tudhatunk: egyik találkozó sem lesz könnyed kézilabdázgatás…

PLER-Budapest – B.Braun Gyöngyös 30-27 (15-13)
Férfi NB I, Rájátszás a 7-12. helyért – 2015. április 17., péntek: Lőrinci Sportcsarnok. V: Horváth, Marton

PLER: Kránitz, Váczi, Babasafari (kapusok) – Bak 4, Kemény, Gyene 1, Kocsi 2, Tóth P. 3, Leimeter 2, Laurencz 3, Auth 4, Bohács, Sinkovits, J. Mikita 7, Rédai 4, Kucher. Edző: Hutvágner István.

Gyöngyös: Hudák, Tamási (kapusok) – Sándor Á. 2, Frey, Iváncsik Á., Czina, Bakos 2, Varsandán 4, Tóth 1, Hajdu 1, Nagy B. 14, Debreczeni 1, Szalafai 1, Koller, Simon 1, Koncz. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3

Hutvágner István: „Nagyon örülünk a győzelemnek, de akkor ér majd valamit ez a két pont, ha a hátralévő két meccset is meg tudjuk nyerni. Ma mindenki hozzá tudott tenni ehhez a meccshez, s ami még fontosabb, a végén végre higgadtan megőriztük az előnyünket. Most jön egy kis szünet, de a folytatásnak is hasonlóan kell nekivágni!“

bp18.hu, Róth Ferenc

(Címlapkép és nyilatkozat: plerbudapest.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva