Kézilabda: hétgólos vereség a Tatabányától

Szerző • 2015-11-15 • Hírek, Sport Kézilabda: hétgólos vereség a Tatabányától bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva898

Nyert a papírforma, na meg a Tatabánya a szombati bajnoki fordulóban: a Lőrinci Csarnokban ezúttal nem született a balatonfüredihez hasonló csoda, de mindenképpen tanulságos mérkőzést játszott a PLER.

Egy hét bajnoki szünet után szombaton újra pályára lépett a PLER-Budapest együttese: a nemzeti pontvadászatban azonban ezúttal is olyan ellenfél várt a csapatra, amely esélyesebbnek számított a győzelemért folytatott harcban – írja beszámolójában a csapat hivatalos oldala, a plerbudapest.hu. A Balatonfüred elleni bravúr hurráoptimista hangulatában ugyan szerettünk volna újra jó teljesítménnyel előrukkolni, az már az első félidőben látszott, hogy a Tatabánya ellen ezt nehezen ismételhetjük meg.

plerbid01_bent

Főleg azért, mert a PLER az első harminc percben pontosan úgy játszott, mintha nem lenne keresnivalója a meccsen. Támadásban nem voltak összeszedettek a fiúk, s ez később a védekezésre is rányomta bélyegét. A Bujdosó és Sinkovits sérülésével szélsőnek avanzsálódott Laurencz góljával nyitottuk a találkozót, s az 5. percben Radjenovic találatával még 2-1-re vezettünk, ez volt azonban az utolsó momentum, amikor a hazaiak játéka dominált. Krsmancic vezetésével ugyanis tetemes előnyre tettek szert a bányászok a 10. percre, s a mérkőzést szinte már ekkor eldöntötték (2-5).

plerbid02_bent

Bár Laurencz sorra szállította a büntetőket, egymás után kettő, összesen négy is értékesítetlenül maradt. Lókodi hetesével – aki a folytatásban egyébként magára vállalta a gólgyáros szerepét – a 20. percben szereztük meg ötödik találatunkat, ellenben ekkorra a vendégek már tizenegynél jártak, s még tudták fokozni a különbséget. Köszönhető volt ez főleg annak, hogy egy-egy eladott labdánk vagy pontatlan befejezésünk megteremtette számukra a lehetőséget, hogy gyors és „könnyű“ kontragólokat szerezzenek, így az első félidő végére már kilenc góllal vezettek Lele Ákosék (10-19).

A folytatás viszont már sokkal jobban sikerült Hutvágner István együttesének. Igaz, volt egy hétperces etap a nyitányon, amikor nem tudtuk bevenni Borbély Ádám kapuját, s egy 4:0-s periódussal tizenkétgólosra hízlalhatta előnyét a Tatabánya (11-23). Az utolsó húsz percben mégis új életre kelt a csapat, s neki állt apránként ledolgozni a különbséget. Bohácsék a félidő derekára elérték a tízes határt (15-25 – 47. perc), s bár a folytatásban felváltva estek a gólok, jóval kevesebb találaton tudtuk tartani az ellenfelet.

plerbud04_bent

Ha nem lett volna az első 40 percben összeszedett tetemes hátrányunk, azt is mondhatnánk, fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó öt percig ugyanis stagnált a tízgólos különbség (19-29 – 55. perc). Nagy Szabolcsék jó hajrájával azután sikerült az utolsó percekben hét gólra szorítani a differenciát, így – már ha létezik ilyen – valamivel jobb szájízzel kaptunk ki a jóval esélyesebb Tatabánya együttesétől.

PLER-Budapest – Grundfos Tatabánya KC 22-29 (10-19)
Férfi NB I, 14. forduló – 2015. november 14., szombat: Lőrinci Sportcsarnok. V: Felhő, Öcsi

PLER: Tóth N., Kránitz, Boros (kapusok) – Bakos 2, Kocsi 1, Tóth P., Lókodi 4, Oláh, Leimeter 4, Laurencz 3, Benmiloud 1, Radjenovic 2, Bohács 2, Nagy Sz. 3, Mikita M., Farkas. Edző: Hutvágner István
Tatabánya: Borbély, Mijatovic (kapusok) – Pásztor 2, Diaz 3, Vujovic 7, Juhász, Krsmancic 8, Bodó 2, Crnoglavac 1, Katzirz, Törő, Lele 3, Mazák 1, Vaskó 2, Gábor. Edző: Vladan Matic
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 9/5, ill. 3/3

Hutvágner István: „Az első félidőben kissé hitehagyottan kézilabdáztunk, érthetetlen módon, mert az utóbbi menetelésünk nem adott erre okot. Azután a második félidőben rendesen tettük a dolgunkat, az utolsó harminc percet meg is nyertük, csak hát ez nem az a játék, ahol külön pontozzák a félidőket. Lehet, ez az egy hét szünet nem tett jót nekünk, de arra mindenképp jó volt, hogy visszarázódtunk a valóságba. Dolgozni kell tovább, sem a Csurgó, sem a Szeged nem lesz könnyű ellenfél, de azután olyan meccsek jönnek, ahol muszáj lesz ennél jobb játékot produkálni hatvan percen át.“

Szöveg: plerbudapest.hu/ Bayer Tamara
Fotók: Tóth Noémi

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva