Kézilabda: végre, végre győzelem

Szerző • 2015-10-12 • Hírek, Sport Kézilabda: végre, végre győzelem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva883

Ha nem is sorsdöntő, de rendkívül fontos mérkőzést vívott pénteken este a PLER-Budapest a Lőrinci Sportcsarnokban a Vác ellen, s hét vereség után végre győzelemmel hagyhatta el a pályát. 31-30-ra nyert a lőrinci csapat.

Érthetően feszült és ideges volt a hangulat a csarnokban a mérkőzés előtt, hiszen hét vereség egymást követően semmiképpen nem adott okot nyugalomra. Az első „gólt” a közönség lőtte, amelyik a rosszabb periódustól függetlenül ismét bebizonyította: sajátjának érzi az együttest, telt ház volt ugyanis, s nem is maradt halk a nép.

A Vác volt a soros ellenfél, amelyik nem ígérkezett könnyűnek, mert 8 ponttal állt a tabellán. Ráadásul az a Zsiga Gyula tért vissza néhány órára Lőrincre, aki ismerhette a csapatot is, a légkört is, hiszen itt irányította két évvel ezelőtt a szakmai munkát.
Szóval, tudnivaló volt: nem lesz sétálós meccs a Vác elleni. Hutvágner István vezetőedző is feszült volt, s csak ennyit mondott: Nem tudom, vége lesz-e végre a rossz sorozatnak, azt azonban remélem, hogy mindenkinek tiszta lesz a lelkiismerete a lefújás után…

Amikor a játékvezető megtette ezt, mindenki boldog lehetett: azaz, a lelkiismeret nagyon is tiszta volt. Izgalmas, szoros, idegeket romboló hatvan perc után ölelhették át egymás a lőrinciek, mert olyan csatában győzték le az ellenfelet – és saját magukat -, amely lendületet, önbizalmat adhat a folytatáshoz.

1-0 után 6-5-re is vezettek, de érezhető volt, hogy mindkét csapat minden támadásában benne van a gól. Elsősorban a PLER-ében, mert volt olyan periódusa a félidőnek, hogy már négy góllal (10-6) is vezetett, hogy aztán a félidő zárása előtt egy-két perccel 14-14 legyen az állás.

Az utolsó perc azonban a lőrinciek javára dőlt el, mert nem sokkal a sípszó előtt belőtték a 16.-at, ami azt jelentette: előnnyel mehettek pihenőre.
De a neheze még hátra volt, mert a második félidő (az elsőben látottak alapján) sem ígérkezett könnyűnek.

Nem is volt az… Igaz, tíz perccel a vége előtt három volt az előny, de néhány hiba miatt (lásd első félidő…) a Vác megint utolérte Hutvágner csapatát. Visszakapaszkodott, ki tudott egyenlíteni. Az utolsó három perc idegtépő volt játékosnak, vezetőnek, szurkolónak egyaránt. Az volt, de végül a mieink örülhettek, mert Bakos lövése (nem mellesleg hat gólt dobott a mérkőzésen) a hálóban kötött ki (31-30), s ezt az előnyt már nem adta el a PLER.
Mondhatjuk, hogy az akarat, a szív diadala volt a péntek esti…

Írhatjuk, hogy a sors visszaadott két pontot, mert már így is elég sokat elvett…
Mindegyik kijelentés igaz lehet, ám a lényeg azon van, hogy minden egyes játékosnak tiszta lehetett a lelkiismerete a lefújás után.

Most már lendületből „kell megenni” az ellenfeleket.

Legközelebb például október 17-én a Balmazújvárost…

PLER-Budapest – Váci KSE 31-30 (16-15)
Férfi NB I, 9. forduló – 2015. október 9., péntek:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Dobrovits, Tájok

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bakos 6, Kocsi 3, Bujdosó 2, Tóth P., Lókodi 5, Oláh, Leimeter 4, Laurencz, Benmiloud 2, Radjenovic 8, Bohács 1, Sinkovits, Nagy Sz., Mikita M. Edző: Hutvágner István
Vác: Vitáris, Tóth M. (kapusok) – Vasic 11, Fekete 1, Császár 1, Tyiskov, Lendvay 5, Astrashapkin 3, Terenyi, Pál G. 1, Munkácsi, Kökény, Pavlovics 2, Vucicevic 2, Bartók 4. Edző: Zsiga Gyula
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/6

Hutvágner István: „A saját önbecsülésünk miatt fontos volt ez a két pont. Volt időszaka a meccsnek, amikor már szinte megnyertük a találkozót, de a végén csak izgulnunk kellett. A hajrában viszont végre higgadtak maradtunk, felénk billent a mérleg nyelve! A helyzetünkön egyelőre sokat ez a győzelem még nem javít, de nyerni jó, könnyebb így elkezdeni a jövő heti munkát“ – nyilatkozta a PLER edzője a plerbudapest.hu-nak.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva