Ki játszik még ilyet?

Szerző • 2015-06-05 • Hírek, Szórakozás Ki játszik még ilyet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1381

Játékos időutazásra várták a kicsiket az Angyalkert hagyományőrző népi játszófoglalkozáson május 29-én a Bókay-kertben.

A gyerekek falovacskákon fáradhatlanul vágtatva jelezték, hogy az önfeledt játék csak egy jó ötlettől függ.

A Budapest XVIII. Kerületi Pedagógiai Intézet a helyi óvodákkal együttműködve nyolcadik alkalommal rendezte meg az Angyalkert elnevezésű hagyományőrző játszódélutánt. A program célja az óvodapedagógusok lelkes és önkéntes munkájának köszönhetően a magyar népi hagyományokra épülő játékok felelevenítése és újragondolása.

jatek01_bent

A szervezők fontosnak tartják megmutatni azt, hogy mennyi lehetőség van az önfeledt kikapcsolódásra, és mennyi formája van a jó játéknak. A számos népi játék – karikadobás, lovacskázás, fakardozás – mellett a gyerekek részt vehettek kézműves foglalkozásokon, és megnézhettek egy legókiállítást is.

A program keretében meghirdetett rajzkiállításra 17 kerületi óvodából, illetve tagóvodából csaknem 120 kép érkezett, amelyek közül a 60 legjobb rajzot állították ki a helyszínen. A művészeti versenyre a téma meghatározása nélkül bármilyen rajzot be lehetett küldeni, hiszen a megmérettetés célja nem a képességek összehasonlítása volt, hanem az, hogy a gyerekek lehetőséget kapjanak a fantáziájuk és a kreativitásuk kibontakoztatására.

jatek02_bent

A díjakat Galgóczi Zoltán alpolgármester és Tóthné Kővári Csilla közoktatási és pedagógiai szakértő, a Pedagógiai Intézet megbízott vezetője adta át. A kicsik alkotásra ösztönző eszközöket: színesceruza- és filckészletet, valamint kifestőkönyveket kaptak ajándékba.

bp18.hu, Csernai Mariann

(Címlapkép: angyal-var.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva