Kiállítás, irodalom és zene

Szerző • 2015-03-02 • Hírek, Kultúra Kiállítás, irodalom és zene bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva879

A Krúdy-kör kiállításmegnyitóval egybekötött zenés irodalmi délutánt tartott a Zila Kávéházban.

Kereső Éva Art-díjas festőművész kiállítását ifj. Zila László házigazda köszöntőjét követően Kanizsa József író, költő, kritikus, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör titkára nyitotta meg. A festőművész méltatásában elhangzott, hogy gyermekkora óta előszeretettel rajzol. Főiskolai tanulmányait pedagógiai pályán rajz-vizuális kommunikáció és vizuális nevelés területén végezte. Szívesen hódol kedves elfoglaltságának, az olajfestésnek.

Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy emlékérmes festőművésznél fejleszti tovább ismereteit. Megismerte a pasztelltechnikát, bepillantást nyert a grafikai műhelymunka titkaiba, elsajátította a különböző festési technikákat. Autodidakta módon megtanulta a viaszfestészeti eljárást, de szívesen ötvözi a hagyományos technikákat a modern 21. századi anyagokkal és módszerekkel is.

krudy01_bent

Tavaly közel húsz alkalommal mutatta be alkotásait egyéni és csoportos kiállításokon. Festményeit rendszeresen zsűrizteti, valamint nemzetközi és magyar pályázatokon is részt vesz.

A tárlat megnyitóját követően a zenéé és az irodalomé volt a főszerep, a rendezvény Földi László vitéz író, költő szerzői irodalmi délutánnal folytatódott. Az irodalmárral Kanizsa József beszélgetett, és megtudhattuk róla, hogy nemcsak elismert tollforgató, hanem a sportban is jegyzik a nevét.

Negyven évig edzőként dolgozott, több neves versenyzőt nevelt, akik világ- és Európa-bajnokságon dobogón is álltak biatlonban és sportlövészetben. Földi László 1967 óta ír. Kezdetben szinte csak verseket, majd 1980-tól novellákat is. Több országos antológiában szerepelt már írása.

A műsorban közreműködött Kanizsa József, Király Lajos, Németh Nyiba Sándor, M. Jankó János, Tálas Ernő.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva