Kiemelt beruházás lett a ferihegyi gyorsvasút

Szerző • 2015-08-09 • Fejlesztések, Hírek Kiemelt beruházás lett a ferihegyi gyorsvasút bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1350

Új, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, közlekedési beruházásokat hagyott jóvá a kormány. A vasútfejlesztések közé bekerült a Liszt Ferenc repülőtér kötöttpályás kapcsolatának a megteremtése.

Kiemelt közúti és vasúti fejlesztési projektek is vannak azon a listán, amelyet a kormány rendeletben hagyott jóvá – a felsorolás a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A napi.hu összefoglalója szerint a vasútfejlesztések közé bekerült a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötöttpályás kapcsolatának a megteremtése. A MÁV régóta tervezi a ferihegyi reptérről a városközpontig tartó gyorsvasút megvalósítását.

Korszerűsítik a déli összekötő vasúti hidat, és felújítják a Keleti és a Nyugati pályaudvarokat is. A MÁV 200 és 300 férőhelyes motorvonatok beszerzését tervezi.

Épül tovább az M4-es és az M3-as is

A leállított M4-es autópálya építése gyorsforgalmi útként szerepel a listán, két szakaszban: az egyik az M0-tól indul és Abonyig tart, itt kötik bele Szolnokot, míg a másik szakasz Abonytól tart Törökszentmiklósig, úgy hogy megkerüli Szolnokot és egy új Tisza hídon halad át.

Elkészül az M2-es gyorsforgalmi út hiányzó másik pályája Budapest és Vác között, majd tovább épül Parassapusztáig, vagyis a szlovák határig.

Az M3-as autópálya jelenleg Vásárosnamény előtt fejeződik be, innen tovább épül az országhatárig, kelet felé. Vásárosnaménynál ebből leágazik – M34 néven – a Záhonyig tartó szakasz, de ennek csak az előkészítése szerepel a listán.

Zalaegerszeg gyorsforgalmi összeköttetést kap az M7-es autópályával úgy, hogy a 76-os számú főutat gyorsforgalmivá fejlesztik. Emellett megkezdődik az M9-es autópálya Vasvár és Zalaegerszeg közti szakaszának az előkészítése is.
Kaposvár a 67-es számú főút gyorsforgalmivá fejlesztésével kapcsolódik az M7-es autópályához.

Az M8-asnak továbbra is csak egyes szakaszai épülnek meg. Ilyen a Kecskemét-Nagykőrös, valamint a Körmend-Rábafüzes közötti szakasz.

(Címlapkép: szuperinfo.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva