Kínai gyógyászati központ lesz Budapesten

Szerző • 2015-10-30 • Egészség, Hírek Kínai gyógyászati központ lesz Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva996

Végre Magyarországon is igazán nagy teret hódíthatna a hagyományos kínai gyógyászat: a tervek szerint Budapesten hozzák majd létre a kínai gyógyászat térségbeli központját. Erről csütörtökön Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, illetve szerdán a volt magyar miniszterelnök, Dr. Medgyessi Péter is beszélt.

Az államtitkár rávilágított arra a tényre, mely szerint egyre több igényt támaszt a világ a konvenciókat megvető, kiegészítő gyógymódok iránt, ezért szerinte fontos, hogy az állam megbízhatóan garantálja a képzést és a gyógyítás feltételeit.

A politikus szerint egyaránt szükség van a magyar orvosok hagyományos tudása és a több ezer éves kínai gyógyítás.

A Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetség ideiglenes ügyvivőjétől, Csen Hsziao-csüntől elhangzott, hogy örömére szolgál, hogy a magyar kormány nagy fontosságot tulajdonít a kínai hagyományos orvoslás fejlődésének, és az elmúlt két évben tevékenyen elősegíti és jogszabállyal támogatja a hagyományos kínai orvoslás gyakorlását.

Dr. Medgyessy Péter elmondta, hogy a magyar kormány által kidolgozott keleti nyitás politikájának egyik sikere, hogy ma már jogi szabályozás biztosítja a hagyományos kínai gyógyászat elterjesztését Magyarországon. 

A tervek szerint a kínai orvoslás budapesti központja a XV. kerületben, a volt orosz kórház héthektáros területén valósulna meg. A csütörtökön Ősi tudás új utakon című konferencián az is elhangzott, hogy a központban együtt kap helyet az oktatás, a gyógyítás és a kutatás.

Fotó: meridiangyogyaszat.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva