Kincskeresés a Kondorban

Szerző • 2018-05-24 • Hírek, Közélet Kincskeresés a Kondorban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva247

Hat éve rendezik meg kerületünkben a Kincskereső Kulturális Találkozót a tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű óvodások és diákok számára egy elhivatott gyógypedagógus, Magyar Gabriella szervezésében.

Az elmúlt években csaknem másfél száz sikerélményre vágyó gyermek mutathatta meg, hogy egészségügyi vagy szociális problémái ellenére is igen tehetséges és ki mer állni a színpadra verset, mesét, rövid színdarabot vagy ének- és táncprodukciót előadni. Idén május 10-én hét fővárosi intézményből, sőt Szegedről is érkeztek „kincsek” a Kondor Béla Közösségi Házba, akiket Dömötör István alpolgármester e szavakkal köszöntött:

Sokszor abba a hibába esünk, hogy kategóriákat állítunk fel ahelyett, hogy kincseket keresnénk és találnánk a művészet és a sport terén. Soha ne azt nézzük, hogy miben különbözünk, hanem azt, hogy miben vagyunk jók, kimagaslók. Ehhez a munkához kívánok a pedagógusoknak és nektek, szereplőknek, sok sikert.

Jó volt látni, milyen lelkesedéssel és odaadással adják elő produkcióikat a gyerekek, hogy megmutassák maguknak, társaiknak és a tágabb környezetüknek, mire képesek, miben tudnak sikeresek lenni. Ennyi jó előadás után a zsűrinek nem volt könnyű dolga, amikor az egész napos rendezvény végén sorrendet kellett felállítania. Mindenesetre a helyezettek egy élménnyel és ajándékokkal gazdagodva térhettek haza.

Nagyon fontos számomra – mondta Magyar Gabriella –, hogy a tanulási nehézséggel küzdő, magatartási problémás, sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű fiatalok az óvodától a középiskolás korosztályig megmutathassák, hogy ők is képesek színvonalas előadásra, kreatív alkotások megvalósítására. Ilyen alkalmakkal jutnak sikerélményhez és kapnak újabb lendületet tanulmányaik folytatásához.

bp18.hu, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva