Kint és bent a földszinten

Szerző • 2014-05-31 • EgyébHozzászólások (0)1092

A Re-Block Havanna Szabadegyetem előadássorozat legújabb alkalmán ifjú építészek csoportja ismertette lakótelep-megújító terveit.

A vezető előadó, UrbanAct EU program nagykövet, Dr Benkő Melinda hozta el diákjait, hogy a városépítész hallgatók ismertethessék, mire jutottak a lakótelep tanulmányozása után.
A BME Urbanista építészmérnök mesterképzés diákjai tavasszal kezdtek el foglalkozni a Havanna lakóteleppel Dr Benkő Mária és Varga Imre mérnöktanáruk irányításával. 

Jártak kint és bent a földszinten…

Először megismerték a terepet, eljöttek körbesétálták, végignézték építészhallgatói szemmel, majd kérdésekkel, ötletekkel bombázták a főépítészt, utánanéztek a régi anyagoknak, ellátogattak a nyugdíjas klubba, beszélgetve, történetekből ismerték meg jobban a Havannát.

Re-Block Havanna

Ez után látott neki mindegyikük kiragadott egy-egy témakört, mint például a közösség építés, vagy a biciklis közlekedés, vagy éppen a közbiztonság fejlesztése. Mindenki a saját témájában elmerülve dolgozott ki egy-egy lehetséges fejlesztési tervet, ismerve a múltat a történetekből és a dokumentumokból, a jelenből, amiről a saját szemükkel győződtek meg, és a tanulmányaikból, ifjúságuk frissességéből merítve a jövő ötleteihez.

Re-Block Havanna2

A lakótelep egészét vizsgálták, de egy-egy konkrét helyszínt választottak, így mutatva be az építészeti és környezeti újítást. Természetesen elsősorban külső nézőpontból közelítettek a témához, néha kicsit elrugaszkodva a valóságtól, ám mindez lehetővé teszi új gondolatok beépítését a lakótelep-megújító tervezetbe.

 

Amennyiben nem tudott volna megjelenni a legutóbbi előadáson, vagy kérdései lennének a projekttel kapcsolatban

Dadányiné Tóth Andrea szívesen válaszol:

tel: 296-1300/1336, e-mail
cím: re_block@bp18.hu,
levelezési cím: Budapest, 1184 Üllői út 400.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva