Kinyitott a Herrich-Kiss villa a Bokay-kerti Napokon

Szerző • 2018-09-13 • Hírek, Kultúra Kinyitott a Herrich-Kiss villa a Bokay-kerti Napokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1188

A Bókay-kerti Napokkal párhuzamosan végre egész napra nyitva állt az érdeklődők számára a Tomory Lajos Múzeum felújítás alatt álló új főépülete, a Herrich-Kiss villa egy része. Sikeres program, sok látogatóval – olvassa el a beszámolót!

Idén először a múzeum új otthonában, a Herrich-Kiss villában, és a szomszédos a Bókay-kerti Napokhoz csatlakozva, a villa kertjében fogadtuk a látogatókat, ahol kulturális-művészeti program, játék, kiállítás és frissítő limonádé várta az érdeklődőket. A kertbe az új, a védett épülethez és kerítéséhez illő kertkapun léphettek be a Bókay-kert főépülete zöld verandájával szemben a családok és az egyéni látogatók.

A kertet Dr. Nemcsics Antal színprofesszor, festőművész színkutatási eredményeit megidézve széllel játszó színes körök tették vidámabbá. Az általa felfedezett „színország” működését a látogatók játékos formában ismerhették meg színek és jelentéseik párosításával, a kisebbek pókfonal-játékkal.

Kicsik és nagyok körében egyaránt népszerűnek bizonyult a pestszentlőrinci hírességekhez kapcsolódó pörgetős játékunk, amellyel interaktív módon ismerhették meg a neves lőrinciek életét és érdeklődési köreit. Hasonlóan közös szórakozást jelentett a családoknak az óriás kirakónk, melyen Prokopp Sándor sportlövő olimpiai bajnok alakja jelent meg. A fotós ponyvák segítségével kipróbálhatták, milyen egy század eleji gyermek bőrébe bújni, míg a legkisebbek szappanbuborék fújással, vagy focizással tölthették el az időt.

A múzeumi gyűjtemény iránt érdeklődők megtekinthették látványraktárunkat, illetve tovább bővíthették helyi ismereteiket a MALÉV és a polgári repülés történetét, a Kossuth teret és kerületünk híres embereit bemutató ponyvakiállításainkkal.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nap sikeresnek bizonyult és minden korosztály számára tudtunk programot kínálni. A látogatók felvetéseit, kérdéseit jól tudjuk hasznosítani a további munkánkban, és örömmel láttuk, hogy milyen sok kerületi érdeklődik a villa története és sorsa iránt. Jó érzés, hogy sokan várják a múzeum folyamatos megnyitását.

Munkánkat a Karinthy Frigyes Gimnázium 9 diák önkéntese segítette. Különösen nagy szerepük volt az útbaigazításban, hisz új, a Bókay-kert főépülete mögött eldugott helyszínként sokat számított, hogy időről-időre végigjárták, szóban és szórólappal népszerűsítették a múzeumi programokat. A látványraktárban tárlatvezetést tartottak, a kertben pedig a játékos feladatok lebonyolításában közreműködtek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva