Kiosztották a komposztáló ládákat

Szerző • 2017-12-11 • Hírek, Zöld környezet Kiosztották a komposztáló ládákat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva657

Az önkormányzat idén 103 műanyag házi komposztáló ládát osztott ki az igénylők számára december 7-én a pestszentimrei Sportkastélyban. A 800 literes ládák segítségével helyben lehet hasznosítani a háztartási és kerti szerves hulladékot.

Dömötör István alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat jövőre is várja a pályázatokat, mert fontos, hogy a szerves hulladékot a háztartásokban megfelelően kezeljék.

Rendkívül hasznos, praktikus és nem utolsósorban környezetbarát megoldást jelent a házi komposztálás. Évről évre vannak új jelentkezők, de olyanok is, akik már évek óta alkalmazzák ezt a módszert a szerves hulladék hasznosítására.

A kertben és a háztartásban egyaránt számos komposztálható növényi maradvány keletkezik: az előbbiben például a levágott fű, az elszáradt növények, a földre pottyant gyümölcs, az ősszel nagy tömegben lehulló falevél, az utóbbiban elsősorban a konyhai zöldség-gyümölcs maradványok. A komposzt vagy humusz a növények számára pótolhatatlan tápanyagforrás és mind a szoba- és balkonnövényekhez, mind a kerti növényekhez felhasználható.

Fontos! Semmiképp ne tegyenek a komposztálóba festék-, lakk-, olaj-, kenyér- és zsírmaradékokat, szintetikus és nem lebomló anyagokat.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva