Kiosztották az ingyenes füzetcsomagokat a kerületben

Szerző • 2016-09-05 • Hírek, Oktatás Kiosztották az ingyenes füzetcsomagokat a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva659

Az elmúlt két évben már hagyománnyá vált, hogy egy 10-10 darabból álló ingyenes füzetcsomaggal támogatja a családok tanévkezdését Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata. Így volt ez idén is: az adományokat augusztus 25-26-án szállították ki az iskolákba, tehát a gyerekek már használhatták is azokat az iskola első napján.

A családok először 2014 augusztusában kaptak tanszereket a tanévkezdéshez idén már 8632 gyermek részesült a segítségben. Ughy Attila elmondta, az önkormányzat minden évben 8-10 millió forintot költ a kerületi diákok adományaira.

A csomagok eddig minden évben más és más füzeteket tartalmaznak, az igényekhez illeszkedve. A füzetek borítója egyedi tervezésű, az előző tanévben a diákok számára kiírt „Kedvenc tantárgyam” rajzpályázatra benyújtott legjobb alkotások díszítik – írja az orientpress.hu.
”Idén a 18. kerületi önkormányzat az autista és a spektrumzavarral küzdő gyermekek óvodai nevelését egy külön erre a célra felkészített óvodai csoportban tudja elindítani” – hangsúlyozta Ughy Attila. A polgármester hozzátette, eddig ilyet még csak alapítványi fenntartású iskolában tudtak biztosítani.

Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője a lapnak elárulta, hogy az első osztályosok létszáma évről-évre nő, az idei tanév beindításához 5,1 millió forintot kaptak a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó 18. kerületi iskolák.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva