Kirándulás, karitatív munka

Szerző • 2015-11-15 • Hírek, Közélet Kirándulás, karitatív munka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1062

A fiataloknak és a nyugdíjasoknak számos kikacsolódási lehetőséget kínált ősszel is a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány.

Nincs olyan hónap, hogy Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára ne rukkolna elő valamilyen érdekes programmal – esetleg többel is – kicsiknek, nagyoknak, szépkorúaknak.

A programkínálatunkban többek között alkotóműhely-foglalkozások, kirándulások, nyári táborok, gasztronómiai délutánok, kerületi versenyek, családi napok, egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvények, mentős napok, elsősegélynyújtó tanfolyamok szerepelnek – sorolta a titkár. – Az ősszel a nyugdíjasokkal Szarvasra kirándultunk, ahol megtekintettük a Mini Magyarország makettparkot és az arborétumot. Külön élmény volt a Holt-Körösön tett sétahajózás, amelynek során a kapitány kiselőadást tartott a helyi nevezetességekről, sőt a felügyeletével kormányozni is lehetett a vízi járművet.

idosfiatal01_bent

A közalapítvány is bekapcsolódott a diákok számára 72 óra kompromisszum nélkül címmel meghirdetett nemzetközi karitatív közösségi szolgálatba.

Amikor csak tehetjük, részt veszünk az olyan programokban, amelyek hozzásegítik a diákokat ahhoz, hogy megmutassák, mire képesek kétkezi szorgos munkával.

A legutóbb a fiatalok és a nyugdíjasok közös programon vehettek részt, ellátogattak a felcsúti levendulafarmra, a Noll-tanyára és a Pancho Arénába.

idosfiatal02_bent

A farmon ismeretterjesztő előadást hallhattunk a levendula különleges gyógyhatásairól, alkalmazási területeiről, a népi orvoslásban betöltött kiemelkedő szerepéről – mondta Diráné Huszár Gertrúd.

Megcsodálhattuk a világszínvonalú sportkomplexumot, amely Makovecz Imre és Dobrosi Tamás tervezői munkáját dicséri. A csaknem kétórás idegenvezetés alatt bepillantást nyerhettünk Puskás Ferenc életútjába is. A diákok lenyűgözve szemlélték a számtalan sportrelikviát, s ráéreztek, hogy szorgalommal és kitartással elérhetők a kitűzött célok, csak szívből kell akarni és tenni értük.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva