Kiss Lenke Erdélybe kalauzol

Szerző • 2017-10-08 • Hírek, Művészet Kiss Lenke Erdélybe kalauzol bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva366

Szép erdélyi tájakra, utcákra, portákra kalauzol el képeivel Kiss Lenke művész, aki marosvásárhelyi gyökerekkel érkezett kerületünkbe évtizedekkel ezelőtt és a Budapesti Kamaraszínház, illetve a Lőrinc Színpad művészi munkájában vett részt. Hobbiból fest, termései a hónap közepéig láthatók a Városháza Galériában.

Az október 2-i megnyitón, Tasnádi Gábor, az Üdeszínfolt Kulturális Egyesület nevében – hiszen az egyesület elnöke, Somfai Zsuzsa rendezte a tárlatot – köszöntötte a megjelenteket, megjegyezve, hogy mikor végig nézzük a negyven szebbnél szebb festményt eszünkbe jutnak az impresszionisták, akik a fényekkel, színekkel „játszottak” képeiken, itt is a táj és a természet gyönyörűsége fog meg bennünket, amiben – ahogy mondta – „egyszerűen csak gyönyörködni kell.” Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester megnyitójában pedig azt emelte ki, hogy szerencsére, már többször találkozhattunk Kiss Lenke erdélyi gyökerű képeivel a kerület különböző kiállító helyein.

Nagy szerelmem Székelyföld, ahová húsz éve rendszeresen járok, s jó viszont látni ezeket a gyönyörű tájakat, utcákat és portákat ezeken a szép festményeken, amelyeknek Küküllő-mente az egyik ihlető forrása – tette hozzá, majd azt mondta, bízik benne, hogy az elkövetkezendő években minél több hasonló kép kerül ki a művésznő műterméből. A Marosvásárhelyi Művészeti Iskolában divattervezőként végzett Kiss Lenke megígérte, hogy nyugdíjas éveiben sem teszi le az ecsetet.

A kiállítás október 14-ig látható, a képek utána a Polgárok Házában is megtekinthetők.

bp18.hu, Temesi László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva