Kiszagolta a kutya a drogot egy 18. kerületi lakásban

Szerző • 2018-02-15 • Hírek, Közbiztonság Kiszagolta a kutya a drogot egy 18. kerületi lakásban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1156

Közel 2500 adag kábítószergyanús anyagot, közte 1608 gramm növényi törmeléket, 791 gramm fehér port és 154 rózsaszín tablettát találtak a kerületi rendőrök január 18-án egy családi háznál a kerületben. Egy belga juhászkutya segítségével.

A rendőrök év elején figyeltek fel a helyi K. Lászlóra (50), az a hír járta róla, hogy kábítószer árusításával egészíti ki a jövedelmét – olvastuk a Zsaru magazinban. A rendőrök házkutatást tartottak a férfinál, és Miglécz Patrik főtörzsőrmester, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozójának beszámolója szerint nem kellett sokat kutakodni, hogy drogra leljenek: – fiókokban, spájzban, a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is találtunk kábítószert. Éppen a munkahelyén volt, így csak akkor szerzett tudomást arról, hogy mekkora bajba került, amikor érte mentünk – írta a magazin.

Vito, a szolgálati eb a kertet és a ház melléképületeit gyorsan körbeszimatolta, bent a házban, az egyik fiókban növényi törmelékre bukkant. Erről hamar kiderült, hogy a fogás egy másik lakóé volt. B. Attila Péter beismerte, hogy aznap reggel fogyasztott is a marihuánából, majd egy részét az íróasztalán felejtette, a többit pedig a fiókban tárolta.

“A szekrények átkutatásakor meglepő dolgot tapasztaltunk: K. László három farmernadrágja 1-1 millió forintot rejtett” – mondta a lapnak a főtörzsőrmester. Összesen 4 millió 300 ezer forintot találtak a házban, azonban, amikor munkahelyéről előállították a férfit, további pénzek kerültek elő. A munkahelyi öltözőszekrényében talált összegekkel együtt több mint 8 millió forintot foglaltak le.

A zsaruk K. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Attila Péter ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. Előbbi férfielőzetes letartóztatását a bíróság január 21-én rendelte el, utóbbi szabadlábon védekezik.

Forrás, fotó: police.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva