Tervezd újra a környezetet!

Szerző • 2020-02-13 • Hírek, Kultúra Tervezd újra a környezetet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva520

Egyáltalán nem fennhéjázó a cím: a Klíma Kupa nevű eseménysorozatban résztvevő iskolások és óvodások saját környezetük fenntarthatóságát igyekeztek ötletekkel szolgálni – írta a bp18.hu.

Miért érdemes lépésnaplót vezetni? Például azért, mert népszerűsíti a gyaloglást, ami nem csak egészséges, hanem környezetbarát közlekedési forma is. Hasonló célt szolgál az is, ha az ember maga tervez otthont a kisállatai számára. Sorolhatnánk az ötleteket – pontosan tizenkilenc volt belőle a Klíma Kupa nevű rendezvényen, amelyet az önkormányzat a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületével közösen szervezett meg pályázati forrásból. Fontos tudni, hogy azt érdeklődők nem egyénileg vettek részt a programban: közösségek dolgoztak, és ötleteiket a szervezők rangsorolták is. Az óvodák közül a Gyöngyszem, a Mocorgó és a Napraforgó bizonyult a legjobbnak, míg az iskolák közül a Csontváry, a Kapocs és a Táncsics.

A programban összesen tizennégy kerületi oktatási-nevelési intézmény vett részt, a gyerekek pedig nem kevesebb, mint 3700 ötletet, feladatmegoldást adtak le. Aki nem hiszi, utána járhat – ha nem is a beadott művek számának, a minőségének mindenképpen: a legjobb munkákból ugyanis február 3-án kiállítás nyílt a Városháza Galériában (a Polgármesteri Hivatal aulájában).

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva