Kockatábor – Legózás önfeledten

Szerző • 2018-07-14 • Hírek, Programok Kockatábor – Legózás önfeledten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1005

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kockatábort, ahol napközis rendszerben hódolhatnak építő szenvedélyüknek a gyerekek. A Kockatábor július 16-án indul az Eötvös Loránd Általános Iskolában, a többi turnus időpontja: július 23-27., július 30.augusztus 3., és augusztus 6-10.

A Lego sokaknak egyet jelent a kreatív ötletek korlátlan megvalósításának lehetőségével. A gyermeki fantázia kimeríthetetlen tárházának elsőrangú eszköze ez a több mint 50 éves kockajáték, amelyben a legelsőnek legyártott elemek a mai napig kompatibilisek a legújabbakkal is.

A tábornak a XVIII. kerület ad otthont, az Eötvös Loránd Általános Iskolában 4 turnusban lehet játszani. Az első hétre már teljes a létszám, de folyamatosan lehet jelentkezni a többi turnusra is. A Kockatábor július 16-án indul, a többi turnus időpontja: július 23-27., július 30.augusztus 3., és augusztus 6-10.

Idén több mint 1 millió kocka várja a gyerekeket.

Az elmúlt években több mint ezer gyermek táborozott nálunk. Tavaly elnyertük a Legszínesebb nyári tábor díjat – mondta el Ruzsa István táborvezető.

A Kockatábor során a legojáték rajongói egy-egy héten át annyit építhetnek a színes kockákból vagy a technikai építőjátékból, amennyit csak tudnak, és annyi félét, amit csak a fantáziájuk megenged. Reggel 7:15 órakor már nyitva lesz a kapu, és 17 óráig a játéké a főszerep.

A táborban a gyerekek nem csak építenek, hanem játék közben tanulnak is. Legyen szó a természetes színekről, vagy éppen az építési arányokról, a táborban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ami elkészül, az valósághű legyen. A lego ugyanis játék közben tanít is. A gyerekek megismerkednek például az arányokkal. Az élethű játékhoz fontos, hogy amit építenek, tehát az épületek és a járművek, és ahhoz használatos figurák arányosak legyenek. Megtanulják, hogy a vonathoz képest mekkora egy ház, a figurákhoz képest mekkora az autó. Emellett az is fontos, hogy a színvilág megegyezzen a valósággal, tehát, ami zöld, az a játékban is zöld legyen és így tovább.

A tábor hivatalos weboldala a www.kockatabor.hu, ahol minden fontos információt megtalál!

Fotó: Ruzsa István

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva