Komolyzene, könnyű percek

Szerző • 2014-11-19 • Hírek, Kultúra, Művészet Komolyzene, könnyű percek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1065

A Pestszentimrei Zenebona programsorozat november 15-i koncertjén a harmonika szerelmeseit andalította el Szatzker Zsanett harmonikaművész, a Pestszentimrei Közösségi Házban.

– A pestszentimreiek körében egyre nagyobb igény merült fel a komolyzenei koncertekre – mondta Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) igazgatója. – Ezért indítottuk útjára egy évvel ezelőtt a Petszentimrei Zenebona sorozatot egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Akkoriban még javában folyt a PIK átépítése, ezért más helyszínt kellett találni a programnak. Az első alkalommal Draskóczy Zoltán gitárművész és Fülöp Kornél fellépésén tanár és tanítvány közös koncertjét élvezhették a koncertlátogatók a pestszentimrei katolikus templomban, majd idén februárban Ambrózy Attila fagottművész adott hangversenyt a baptista imaházban, májusban pedig a Pestszentimrei Közösségi Ház hivatalos megnyitóján a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei léptek fel. Ezzel a programsorozattal az intézmény teljesítette az első pályázat feltételeit, azonban a zenei programok folytatódtak. Az idén, Pünkösd előtti szombaton a hagyományteremtő szándékkal a XVIII. kerület kórusai koncertet adtak a helyi katolikus templomban. Nyáron indította útjára az intézmény pályázati támogatás nélkül a Pestszentimrei Utcazenebona sorozatot is. Augusztusban latinritmusok csendültek fel gitáron és harmonikán. Az idén pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amelyet szintén sikeresen megpályázott a PIK.

zenebona1

Az új pályázat keretében november 15-én Szatzker Zsanett harmonikaművész adott koncertet Deli Zsolt és Berec Péter harmonikaművészek közreműködésével. – 2015 januárjában Csáki András gitárművész ad koncertet, áprilisban pedig a Quartett Escualo Zenekar argentintangó-táncosokkal kiegészítve lép fel a Pestszentimrei Közösségi Ház színpadán – mondta Fejér Julianna, az intézmény programszervezője. – Immár második alkalommal, májusban a helyi katolikus templomban pünkösdölő lesz, és emellett áprilistól folyamatosan zajlanak az Utcazenebona koncertjei is a pestszentimrei Hősök terén.
A pestszentimrei zenei programok vezetője a pestszentimrei Draskóczy Zoltán, a Dohnányi Ernő Zeneiskola gitárművész-tanára.

bp18.hu, Fülep Erszébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva