Körforgalmak képekben

Szerző • 2014-08-17 • Hírek, Zöld környezet Körforgalmak képekben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1902

Önként vállalt plusz kertészei feladatokat a Városgazda – érdemes volt! 
Láthatóan megszépült két körfogalmi csomópontunk is a kerületben. 

A Városgazda vezetésében egy bejárás alkalmával merült fel a gondolat, hogy két szembetűnően elhanyagolt, azonban jelentős közúti forgalmat lebonyolító körforgalom esetében (az Alacskai úton és a Méta utcában) önként átvállalja feladatként a Fővárosi Önkormányzattól ezek kertészeti kezelését, gondozását. A cél mindenképpen az volt, hogy a kerület forgalmas szakaszain az arra járókat esztétikusabb, rendezettebb látvány fogadja.

3

Először az Alacska úti körforgalom környezetét tette cégünk rendbe: a külső körben lévő területre egy nyári virágokat ültettünk, amelyet azóta folyamatosan locsolunk, ápolunk.

1

Ezután a Méta utcai körforgalom rendezésére került sor. Az itt lévő gyomot kiirtottuk, a megmenthető cserjéket átültettük. Fellazítottuk, átforgattuk a felső talajréteget, kiforgattuk a beton és kőtörmeléket, számszerűen három tonna kőhulladékot szedtünk össze. Ezután a terület egy geotextiliás talajtakarót kapott, majd lefedtük fehér, zúzott kővel, amelybe évelő növényekből alakítottunk ki kisebb szigeteket, foltokat.

2

Ezek ültetését úgy állítottuk össze, hogy lehetőség szerint egész évben virágozzon a körforgalom. Az egyelőre még apró növények megerősödéséig egynyári növényeket telepítettünk melléjük.
4Mivel ez a csomópont kerületünk egyik belépő pontja is, ezért a harmadik ütemben a kerületünk szimbólumát megjelenítő „A mi szívügyünk Pestszentlőrinc-Pestszentimre” emblémát formáltuk meg évelő növényekből. A növények növekedésével ez az embléma egyre inkább kivehető lesz majd.

Érdemes kilátogatni és megnézni a megszépült körforgalmainkat!

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva