Koronavírus: a Wizz Air több olaszországi járatát ideiglenesen törli

Szerző • 2020-02-27 • Hírek, Közlekedés Koronavírus: a Wizz Air több olaszországi járatát ideiglenesen törli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva268

A Wizz Air valamennyi Budapestről induló olaszországi járatát törölte március 10. és április 4. között – írja az MTI a légitársaság foglalási oldalán olvasható információk alapján.

Ebben az időszakban összesen hat célpont felé nem lehet jegyet foglalni: Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba sem indítanak járatokat. Ezekre a napokra a foglalási oldal azt jelzi, hogy nincs járat.

Debrecenből ugyanakkor a kérdéses időszak alatt is lehet utazni a koronavírus által érintett területekre, árulta el a Dehir.hu érdeklődésére Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere, hozzátéve, hogy nem szüntetnek meg járatokat, hanem a kereslet változása miatt töröltek egy-egy járatot.

Ezt erősítette meg később közleményében a Wizz Air is. Azt írták, hogy folyamatosan nyomon követik a jegyek iránti igény alakulását, és úgy döntöttek, hogy a kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkentik egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét. A légitársaság ugyanakkor nem függeszti fel teljesen ezeket az útvonalakat, csak csökkentett kapacitással közlekednek az érintett célpontok felé.

„Az érintett utasokat legkésőbb 15 nappal az indulás előtt e-mailben értesítjük járatuk törléséről, és választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást, visszakapják az eredeti viteldíj 100 százalékát, illetve WIZZ számlán történő jóváírás formájában a 120 százalékát.” A cég közlése szerint az érintett utasok további kompenzációra nem jogosultak.

Forrás: Index/MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva