Koronavírus – Egy weboldalon jelentkezhetnek az önkéntesek

Szerző • 2020-04-14 • Hírek, Közélet Koronavírus – Egy weboldalon jelentkezhetnek az önkéntesek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva243

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett www.onkentes.gov.hu oldal segítő oldalként működik, ide várják az önkéntesek regisztrációit, akik ebben a veszélyhelyzetben segítségüket ajánlják fel a rászorulóknak.

Az onkentes.gov.hu oldal korábbi célja továbbra sem változik: összekötni a tenni akaró önkénteseket azokkal a szereplőkkel, akik a felmerülő igényeket látva a legjobb helyre tudják eljuttatni a segítséget, melyre a mostani helyzetben sok kiszolgáltatott honfitársunknak szüksége van. Az onkentes.gov.hu oldalon keresztül a felmerülő igényeket és a felajánlott önkéntes kapacitást könnyebben tudják koordinálni, ezzel is felgyorsítva a bajba jutottak számára a segítség eljuttatását.

Az oldal abban is segítséget nyújt, hogy kellő számú önkéntest tudjanak a szervezetek mozgósítani, mivel az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport által életre hívott https://segitunkegymasnak.hu/ weboldalon eddig bejelentkezett több ezer önkéntes is erre a felületre regisztrál. A toborzás ezáltal automatikussá válik.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva