Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

Szerző • 2020-04-13 • Hírek, Közélet Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva179

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.
18. k
Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért. Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

Budapest, 2020. április 13.
A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülõgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyût és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingbõl és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormany.hu által közreadott kép.
MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

Úgy fogalmazott: “Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról”. Az ő munkájukhoz feltétlenül szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva