FRISSÍTVE: Egy pedagógus családjában koronavírus fertőzést mutattak ki – a tanár tesztje negatív lett

Szerző • 2020-07-24 • Hírek, Közélet FRISSÍTVE: Egy pedagógus családjában koronavírus fertőzést mutattak ki – a tanár tesztje negatív lett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva265

Koronavírus gyanúval kivizsgálásra vittek ma egy tüneteket produkáló pedagógust, akinek a kórházban lévő családtagjáról bebizonyosodott, hogy fertőzött. A pedagógus hölgy 7 napon át 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Ezalatt két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba – írta közleményében Szaniszló Sándor polgármester. Vasárnapra elkészült a pedagógus tesztje, ami negatív lett így nincs szükség a gyerekek tesztelésére és karanténra sem.

Fejlemények a sarkadi táborral kapcsolatban :

A tisztifőorvosi szolgálat vasárnap arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a tanárnő tesztjének eredménye negatív lett. A szakemberek szerint annyi idő telt el, hogy a második tesztre nincs is szükség. A pedagógus fertőzésmentesnek tekinthető.

“Értesítettem a táborozó gyerekek szüleit, hogy ez azt is jelenti: nincs karanténra szükség, mehetnek haza a gyerekek a családjukhoz” – írta Szaniszló Sándor a Facebook-on.

Korábban írtuk:

Az első iskolából már hazamentek a gyerekek. A Brassó iskola diákjai szombaton fejeznék be a tábort.

“Az ügyben a következő lépésekről döntöttem:

Levélben kértem az érintett szülőket, hogy a pedagóguson elvégzett megismételt teszt eredményéig ne vigyék haza a gyermekeket.

Szeretnénk ezzel elkerülni, hogy ötven kerületi család kerüljön karanténba.

Az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a váratlan helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet.

Megrendeltük a gyermekek és kísérőik koronavírus tesztjeit is.

Hivatalosan akkor lehet kimondani, hogy a pedagógus nem jelentett veszélyt a diákok egészségére, ha 48 órán belül két tesztje is negatív, de erre legalább hétfő délutánig várni kell.

Hétfőn, a második teszt eredményének ismeretében újabb intézkedéseket hozunk.

Addig is folyamatosan tájékoztatok mindenkit a fejleményekről” – olvasható a közleményben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva