Az önkormányzat segít az otthon maradó dolgozóinak

Szerző • 2020-12-02 • Hírek, Közélet Az önkormányzat segít az otthon maradó dolgozóinak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva98

Jelenleg egy igazolt fertőzöttség esetén a dolgozók 60%-os táppénzen otthon kell maradjanak. És nem csak ők, de a családtagjaik is, így sok családnál a havi bevétel 40%-kal csökken. Szaniszló Sándor polgármester kezdeményezte, hogy az önkormányzati dolgozók esetében az önkormányzat kiegészítse a fizetésüket 100 százalékra.

Szaniszló Sándor polgármester a Facebook-on jelentette be, hogy bár többször követelték a kormánytól, hogy az otthonmaradóknak biztosítsák a 100 százalékos fizetésüket, mivel nem történt lépés ez ügyben, az önkormányzat saját hatáskörében biztosítja az idei költségvetési évben, hogy mindazon dolgozóink, akik ilyen helyzetbe kerülnek, megkapják a teljes fizetésüket.

Az intézkedés a következő dolgozókat érinti:

– A bölcsődei dolgozókat
– Az óvodai dolgozókat
– Az Önkormányzat munkatársait
– A szociális, idősügyi ágazatban dolgozó kollégákat
– A kerületi intézmények munkatársait
– A Városgazda kollégáit

Vagyis mindenkit, aki az önkormányzat égisze alatt dolgozik a kerületiekért.

“Azt reméljük, hogy ez az intézkedés is segít majd abban, hogy a kerületi teszteléseken mindenki részt vegyen, aki eddig félt az egzisztenciális következményektől, ezzel pedig nagyobb biztonságban legyen a kollégáinkon kívül a kerületi szülők, ügyfelek, családok. Azt várom a kormánytól, hogy tegye végre a dolgát, kövessen minket és gondoskodjon mindenkiről, akikről az Önkormányzat ilyen módon nem tud. Azaz gondoskodjon minden 18. kerületiről, minden budapestiről, minden magyarról” – írta a polgármester.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva