Tájékoztatás az egészségügyi alap- és szakellátásról

Szerző • 2020-05-05 • Egészség, Hírek Tájékoztatás az egészségügyi alap- és szakellátásról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva347

Ahogy arról már beszámoltunk a miniszteri rendelet értelmében május 04-től fokozatosan újraindult kerületünkben is az alapellátás,és a járóbeteg szakellátás. Szaniszló Sándor polgármester a Facebook-on arról írt, hogy számos – jogos – kérdést kaptak a kerületiektől ezzel kapcsolatban. A polgármester egyeztetett Szebényi Attilával az Egészségügyi Szolgáltató vezetőjével, aki részletes tájékoztatást adott az ügyben, amit a cikkben olvashatnak.

– Az előszűrés a járványügyi vészhelyzet kezdete óta az épület előtt felállított sátorban történik (kikérdezés,hőmérőzés,gyanú esetén a másik sátorban elkülönítés,és mentő hívása koronavírus teszt miatt).
– Koronavírus tesztet az intézet nem végez. Az előszűrés során felmerülő gyanú esetén ezt az Országos Mentőszolgálat végzi díjmentesen (és egyes intézmények,magánlaborok díj ellenében).
– Személyes, orvossal történő találkozásra járóbeteg szakellátásban és kórházban, előzetes orvossal telefonon történő konzultációt követően van lehetőség, időpontra történő előjegyzéssel.
– Endoszkópia, fogászat/szájsebészet, fül-orr-gégészet, és egyes sebészeti beavatkozások előfeltétele a negatív koronavírus teszt. Ennek menetén még dolgoznak a szakértő kollégák.
– A laboratóriumi vizsgálatok újra elérhetőek

Minden rendelésen a betegek számára is kötelező a maszk viselése!

“Ez utóbbival kapcsolatban fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet fennállásának eddig eltelt több mint másfél hónapjában a kerületi egészségügyi szolgálat az ígéretek, és a kormányzati kommunikáció állításai ellenére semmiféle védőfelszerelést nem kapott. Amivel rendelkeznek, azt saját maguk vagy az önkormányzat szerezte be. Ez azonban nem elegendő mennyiség az újraindult rendszer működéséhez. A biztonságos egészségügyi ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelések a kormányzat állításai szerint nagy számban állnak rendelkezésre az országban, de a fővárosban sok helyen maszkok, kesztyűk, védőruha, és természetesen a dolgozók ellenőrzését hivatott tesztek is hiányoznak. Ma újabb levélben szólítottam fel az Operatív Törzset, hogy haladéktalanul gondoskodjon a hiányzó védőfelszerelések biztosításáról!” – írta posztjában Szaniszló Sándor.

Képünk illusztráció!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva