Koronavírus: Tájékoztató kereskedelmi tevékenységről

Szerző • 2020-03-24 • Hírek, Közélet Koronavírus: Tájékoztató kereskedelmi tevékenységről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva278

A kialakult veszélyhelyzetre tekintettel Magyarország Kormánya a kereskedelmi szektort érintően az alábbiakat rendelte el:

Vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni.
A vendéglátó üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelés és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan megengedett a tartózkodás.

Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, valamint a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, az üzemanyag-töltőállomások és a dohányboltok kivételével 00 óra után 06.00 óráig az üzletben az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

A lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve a napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján. Üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet a vendéglátó üzlet, illetve a napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet is folytathat bejelentés nélkül.

A nem bejelentett és nem nyilvántartott üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység során termékbemutatási célból vásárlók részére utazás és rendezvény nem szervezhető.

A veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából végzett csomagküldő kereskedelmi tevékenység is folytatható bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül.

Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni.

Forrás: bp18.hu/Barbócz Márk

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva