Koronavírus – Újabb telefonos, közterületi és közösségimédia-kampányt indít a főváros

Szerző • 2020-03-19 • Hírek, Közélet Koronavírus – Újabb telefonos, közterületi és közösségimédia-kampányt indít a főváros bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva242

A koronavírus-járvány lassítása és megfékezése érdekében újabb telefonos, közterületi és közösségimédia-kampányt indít a főváros: Karácsony Gergely főpolgármester telefonon tájékoztatja a budapestieket, új plakátokat tesznek ki, és művészek, ismert emberek közösségi oldalaikon hívják fel a figyelmet az idősek védelmére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A koronavírus terjedése és a járványhelyzet miatt megváltozik és megújul Budapest közterületi kampánya: új plakátok jelennek meg, amelyek a higiéniai javaslatok mellett felhívják a fővárosiak figyelmét a társadalmi érintkezések számának radikális csökkentésére és az idős emberek védelmére, otthontartására.

A kampány fő üzenete: “Maradj otthon!”, ugyanis – mint írták – a koronavírus terjedésének lassításában az egyik legfőbb szerepe a társadalmi érintkezések visszaszorításának van.

A megújuló kampány fokozott figyelmet fordít az idősekkel kapcsolatos segítségnyújtásra és érintkezésre, ebben színészek, énekesek, ismert emberek közösségi oldalaikon közzétett videókban beszélnek arról, hogyan tartják otthon idős szüleiket, nagyszüleiket – írták.

A közlemény szerint a főváros egy animációs filmmel igyekszik hamarosan megszólítani a gyerekeket is, továbbá infografikák és újabb videoüzenetek kerülnek majd ki a Városháza és a főpolgármester Facebook-oldalára.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: egy úgynevezett robocall-kampány keretében a budapestiek a főpolgármester hangjával kapnak telefonhívást, amelyben szintén a vírus terjedésének lassítására kapnak javaslatokat a fővárosi önkormányzattól, amely az idős budapestiek védelmére is felszólít.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva