Koronavírus gyanú a Zsebők szakrendelőben – a férfi elhagyta az izolációt, de már kórházban van

Szerző • 2020-03-06 • Egészség, Hírek Koronavírus gyanú a Zsebők szakrendelőben – a férfi elhagyta az izolációt, de már kórházban van bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva423

A 18. kerületben, a Zsebők Zoltán szakrendelőben ma délelőtt, az egyik háziorvos kolléga koronavírus gyanút állapított meg az egyik betegnél – írta Szaniszló Sándor polgármester Facebook-oldalán. A férfiról kiderült, hogy helyi lakos és holland állampolgár, akit elkülönítettek, de a mentők kiérkezése előtt elhagyta a rendelőt. Később maga ment el a Szent László kórházba, ahol vizsgálják. A kerületben az önkormányzati intézményekben felfüggesztik a rendezvényeket.

Frissítés:

20.00:

A Szent László-kórházban vizsgálják a holland férfit

Már a budapesti Szent László-kórházban vizsgálják azt a holland férfit, akit korábban egy XVIII. kerületi szakrendelőben regisztráltak koronavírus-fertőzés gyanújával – írta meg a MTI.

17.20:

“A kialakult helyzetre való tekintettel a kerületi városvezetők, egészségügyi, rendészeti és kommunikációs szakemberek részvételével megalakult a XVIII. kerületi Operatív Tanács, amelynek döntése értelmében az Önkormányzat elővigyázatossági, egészségügyi-biztonsági okokból, a jelen helyzetre való tekintettel, az önkormányzati fenntartású közművelődési és sport létesítményekben semmilyen rendezvényt – további tájékoztatásig – nem engedélyez” – írta újabb bejegyzésében Szaniszló Sándor.

14.30:

Elhagyat a rendelőt a koronavírus gyanús férfi

Az férfi kerületi lakos, egyébként holland állampolgár, és fejfájásra, illetve magas lázra panaszkodott. Elmondta azt is, hogy van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust. “Miután kivizsgálták, sajnálatos módon önkényesen távozott a szakrendelőből. Értesítettük a kerületi kapitányságot, értesítést kapott az ÁNTSZ, illetve a kerületi kapitányság tájékoztatta a központi operatív törzset. Onnan azt a visszajelzést kaptuk, hogy ők tartják kézben a 18. kerületnek ezt az ügyét. Amit tudni kell: az esetet követően a 18. kerületi szakrendelő 2. emeletét fertőtlenítették, azóta már ismételten nyitva van, illetve konzultációt folytattam a főigazgató úrral, és ő azt javasolta, hogy akik negyedóránál tovább tartózkodtak a holland úriemberrel egy légtérben, ha tehetik, menjenek haza, és maradjanak otthon több napon át – mondta el Szaniszló Sándor polgármester a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amit az index.hu szemlézett.

A beteget vizsgáló doktornő, dr. Kis Noémi Cintia az RTL Klub és a Hír TV kérdéseire elmondta, a beteg a rendelés elejére, 9 óra környékére érkezett, egyedül. Vélhetően sem lent, sem a liftben nem várakozhatott, kizárólag a második emeleten, a folyosón, ahol megtörtént a fertőtlenítés. A körzet betege, magyarul beszél, és fejfájásra, levertségre panaszkodott, napok óta tartó köhögésre, illetve magas lázra. Elkülönítésbe helyezték a vizsgálóba, ahol rajta kívül senki más nem volt onnantól kezdve – innen távozott anélkül, hogy bárki számára ezt jelezte volna. Miután eltűnt, azonnal értesítették a rendőrséget, mintavétel nem történt még. Az RTL Klub tudomása szerint a férfinak van egy kisfia is, a doktornő azt mondta, ha így van, a gyermeket is vélhetően vizsgálják majd. A polgármester megerősítette, hogy a férfinak van egy kisfia, magas lázzal vitték őt is orvoshoz, az ő esetét is majd a Szent László Kórházban vizsgálják.

A többi pácienst, akik egy légtérben lehetettek vele, összeírták, és megtették a további lépéseket az értesítésükre, illetve a kivizsgálásukra.

Korábban írtuk:

A rendelő 2. emeletét lezárták, fertőtlenítik, a váróban tartózkodók adatait felvették, a fertőzésgyanús beteget pedig elkülönítették, őt a mentők szállítják el.

“Pánikra, ijedtségre egyelőre nincs ok, a gyanút ugyanis klinikai laborvizsgálatok egyelőre nem igazolták. A biztonság érdekében a holnapra tervezett szűrővizsgálatot a szakrendelő vezetése bizonytalan időre elhalasztotta. Eközben mind a szakrendelőben, mind az önnkormányzat intézményeiben félszáz kézfertőtlenítő adagolót helyeztünk ki. Nagyon kérek mindenkit, figyeljen a higiéniára. Vigyázzunk egymásra, vigyázzanak magukra!” – írta Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere.

Ha úgy érzi, hogy megfertőződhetett, ne menjen orvoshoz! Maradjon otthon, és hívja az alábbi zöld számok valamelyikét, és várja meg a szakemberek érkezését:

06-80-277-455
06-80-277-456

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva