Korszerűsítik a hulladékgyűjtő gépeket

Szerző • 2015-10-04 • Hírek, Közélet Korszerűsítik a hulladékgyűjtő gépeket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva602

Új, modern, környezetkímélő járművekkel bővíti az október harmadikán a 120. születésnapját ünneplő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) gépparkját a Fővárosi Önkormányzat – írja az MTI.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtöki közleménye szerint a beruházásnak köszönhetően a fővárosi hulladékgyűjtő géppark 64 célgéppel bővül: ötvenegy tömörítős hulladékbegyűjtő célgépet, tíz konténerszállítót, két fixplatós tehergépjárművet és egy ún. tömörítő gépet szerez be a főváros.

Az új hulladékbegyűjtő járművek egy központi digitális úttérképre épülő járattervezővel, útvonal-optimalizálóval, illetve szállításszervező rendszerrel kímélik a környezetet. A modern irányítási rendszernek köszönhetően a járművek útvonala optimalizálható, így kevesebb időt töltenek az utakon.

A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer eszközparkjának fejlesztése egy több mint kilencven százalékban európai uniós finanszírozású projekt keretében, csaknem 3,5 milliárd forintból valósul meg. 

A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a hulladékszállító járművek között akadtak húszévesnél is idősebbek, illetve olyanok is, amely már több mint 450 ezer kilométert futottak.

További érdekes információkat a vállalatról a cég weboldalán lehet találni.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva