Szent István nyomdokában – Koszorúzási ünnepség

Szerző • 2014-08-19 • Egyéb, Hírek, Közlekedés, Polgármester, Programok Szent István nyomdokában – Koszorúzási ünnepség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2136

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata augusztus 19-én tartotta hivatalos ünnepi megemlékezését a pestszentimrei Hősök terén.

IMG_6598

Szent István király, a keresztény magyar állam megalapításának, a magyar állam fennállásának emléknapja alkalmából tartandó koszorúzási ünnepségen ünnepi beszédet mondott Ughy Attila polgármester, illetve dr. Kaposi József a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

IMG_6480

Ughy Attila ünnepi beszédében hangsúlyozta: „A Mindenható nélkül az ember kicsinek és elveszettnek érzi magát. Olyan teremtménynek, aki ha szólni akar, nehezen nyílik a szája, aki ha tenni akar, nehezen mozdul a karja, aki az értéket és az értelmet a Bibliában keresi és ott is találja meg. Szent István királyunk tudta ezt, és ezért mutatott ujjával az Ég felé, ezért küzdött a stabil és erős magyar állam megteremtéséért. Ez az erős állam azóta is fennáll, és bár sokan temették, hitem szerint a világ végezetéig hirdeti majd, hogy ennek a nemzetnek kiemelt és kitüntetett helye van a történelemben.”

IMG_6546

Majd a polgármester hozzátette 2010. augusztus 20-án lépett hatályba az egyszerűsített honosításról szóló törvény. „A dátum nem volt véletlen, mert láttatni akartuk, hogy nemzetünk és államalapítónk Szent István király szellemiségében gondolkodunk, dolgozunk és az ő nyomdokain akarunk haladni.”

IMG_6566

Ahol nincs TE ott ÉN sem vagyok. Ahol nincsenek ott a keresztény magyar állam tagjai a Kárpátaljától a Vajdaságig, ott nem vagyunk mi sem, magyarországi magyarok. Mi együtt vagyunk egyek, mi együtt vagyunk teljesek és épek, mi így együtt élünk a Szent Korona alatt. Bennünket valami összeköt és valami összefűz. Egy nyelvet beszélünk, egy zenére táncolunk és egyet gondolunk.”

IMG_6591

…„Ennek szellemében egyesítette a Szent Korona alatt azt a nemzetet, amelynek sorsát az évszázadok sohasem kímélték, és amely annyiszor állt fel vert helyzetből, és amelynek a korona védelme jelentette a palástot is.”…

…„Őseinkről meg ne feledkezzünk, hogy itt lehetünk, annak adjunk hálát, köszönjük meg, hogy van hitünk, és hogy továbbra is megmaradhassunk és gyarapodhassunk, tegyük a dolgunkat. Megtesszük amit meg kell tennünk. A Mindenható és Szent István áldása kísérjen minket.”…

IMG_6580

Az ünnepségen jelen volt Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő, Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, illetve a képviselő-testület, a politikai pártok és a kerületi civil szervezetek, valamint az egyházak kéviselői is.

IMG_6531

Az ünnepi beszédeket és Fehér Zsuzsanna művész előadását követően a vendégek egyenként helyezték el koszorúikat az emlékműnél, tisztelegve keresztény államunk megalakulása és Szent István király emléke előtt.

IMG_6424

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva