Közel 200 tagú kórus csendíti fel John Williams zenéit a Sportarénában

Szerző • 2016-03-04 • Hírek, Programok Közel 200 tagú kórus csendíti fel John Williams zenéit a Sportarénában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1586

A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt években több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. 2016. április 16-án először mutatják be a John Williams Filmharmonikusok koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, amely felejthetetlen élményt kínál minden filmzene és Star Wars rajongónak. A zenekart és a közel kétszáz tagú kórust Hollerung Gábor zeneigazgató vezényli, a produkciót filmrészletek, hazai táncegyüttesek és légtornászok látványos koreográfiája kíséri – olvasható a broadway.hu-n.

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) 2007-ben rendezte első filmzene koncertjét, amellyel egy új műfajt teremtett hazánkban. A John Williams Filmharmonikusok koncerten a legendás és az Oscar-díjat nyert Star Wars-os filmzenék kapják majd a főszerepet. A zenészek eddig sosem hallott teljességben mutatják be a jól ismert és az eddig itthon nem játszott számokat is.

Williams-t aligha kell bemutatnunk olvasóinknak. Az élő legenda pályája során több mint száz film zenéjét írta meg, munkásságát öt Oscar-, húsz Grammy-, négy Golden Globe- és négy Emmy-díjjal ismerték el.

A koncerten a Star Wars hidegrázós zenéi mellett felhangzanak az E.T. – a földönkívüli, az Indiana Jones, a Jurassic Park ismert és a közönség körében kedvelt filmzenéi, és egy-egy szám a Harry Potter és a Reszkessetek betörők filmekből is. Exkluzív premierre is számíthat a közönség, hiszen a BDZ most először mutatja majd be a Kapj el, ha tudsz, a Visszatérés Sohaországba és az Egy gésa emlékiratai című sikerfilmek zenéit.

A Budafoki Dohnányi Zenekarról

Ők a hazai zenei élet meghatározó szereplői, akik minden évben számos, több művészeti ágat ötvöző produkciót is színpadra állítanak. Öt éve, 2011-ben közreműködtek a Sting Symphonicity turné budapesti és grazi állomásán is.

Hollerung Gábor 1993 óta a Budafoki Dohnányi Zenekar karnagya és művészeti vezetője. A Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Liszt-díjjal és Érdemes Művész címmel is elismert népszerű karmester számos európai zenekar mellett vendégszerepelt amerikai és ázsiai zenekaroknál is.

Április 16-án a BDZ egy vadonatúj programmal, látványelemekkel és számos meglepetéssel várja a film, a zene és a filmzenék rajongóit. A koncert közben pedig felbukkannak az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének tagjai is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva