Közel 90 százalékos visszaesés a Liszt Ferenc reptéren, újabb elbocsájtások jönnek

Szerző • 2020-09-21 • Hírek, Közélet Közel 90 százalékos visszaesés a Liszt Ferenc reptéren, újabb elbocsájtások jönnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva94

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmát továbbra is drasztikusan érintik a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások. A várható éves utasforgalom a 17 évvel ezelőtti szintre csökken; a repülőtér üzemeltetője az őszi és téli hónapokban is 90% körüli visszaeséssel számol. Ezért az üzemeltető weboldalán írt cikkében bejelentette, hogy elkerülhetetlenné vált az újabb, várhatóan 236 főt érintő létszámcsökkentés.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma áprilisban, a járvány európai kitörésekor 99,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Habár a nyári hónapok némi emelkedést mutattak az utasszámok tekintetében – az áprilisi alig 10 ezer főről közel 400 ezerre kúszott fel az augusztusi utasszám -, a szeptember 1-től életbe lépett újabb utazási korlátozások ismét a nyár eleji szintre csökkentették az utasforgalmat. A repülőtéren jelenleg naponta kevesebb mint 3000 utas fordul meg, ami a tavaly szeptemberi forgalom 6%-a. A Budapest Airport arra számít, hogy a további várható járattörlések és utasszámcsökkenés miatt az utasforgalom a tervezett maximum egyharmada, legfeljebb 5,5 millió fő lehet idén – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva