Közeleg a halottak napja

Szerző • 2015-10-19 • Hírek, Közélet Közeleg a halottak napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1338

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.-nél idén is gondoskodnak arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért ismét a két leglátogatottabb temetőben (Újköztemető, Farkasréti) tartják meg a világi és ökumenikus megemlékezéseiket.

Az eseményen Fehér Anna verseket szaval, Varga Miklós pedig énekel, kettejük műsora közel egyórás lesz. Idén a két temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Temetkezési Intézet.

Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 29-től november 2-ig szünetelnek, a budapesti temetőkben október 31. és november 1. között ügyeletet tartanak.

A temetők október 30-tól november 2-ig 7.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva. Az Újköztemető október 23-án is 7.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Csak november 3-tól áll vissza a megszokott nyitvatartási rend.

Összesen három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.

Az Újköztemetőben október 23-án, valamint október 31-én nyitástól november 2-án temetőzárásig, a Farkasréti, Erzsébeti, Óbudai temetőben pedig november 2-án a temetőnyitástól zárásig díjmentes a gépkocsi- behajtás.

Forrás: budapest.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva