Közeleg az Ékszerek Éjszakája

Szerző • 2015-11-10 • Hírek, Könnyű Közeleg az Ékszerek Éjszakája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1383

Az úszók, a múzeumok, a fagylalt, az állatkertek éjszakája után azt gondolhatnánk, hogy szinte már mindennek van ”éjszakája”, de nincs igazunk. Csak idén rendezik meg először például az Ékszerek Éjszakáját, ami városszerte mintegy 30 kortársékszer-kiállítást és az ezekhez kapcsolódó színes programokat foglal magába.

Az esemény során, november 13-án megismerkedhetünk a magyar ékszertervezők legjobban sikerült munkáival is. A projekt elsődleges célja, hogy bemutassa a Magyarországon még kevéssé ismert, a kortárs dizájn és képzőművészet szellemében készült tervezői ékszereket és lehetőséget teremtsen személyes találkozásra, közvetlen párbeszédre az alkotók és az érdeklődők között – hangzott el a program budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ominózus éjszakán a fővárosban harminc helyszínen, köztük a Design Terminálban, művészeti galériákban és dizájnüzletekben találkozhatunk az akcióval A hagyományteremtő jellegű programot divatbemutatók, vetítések és rövid interaktív workshopok is színesítik.

A rendezvényen egy ékszerpályázat is lesz, amelyen a meghívott kiállító művészek többsége részt vesz. A beérkezett pályamunkákból válogatott központi kiállításnak a Design Terminál Pavilonja és Konferenciaterme ad majd otthont és a kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az Ékszerek éjszakája.

Hogy Budapest mely részein találkozhatunk a csillogó drágakövekkel, azt az esemény Facebook oldaláról leolvashatjuk.

Fotó: aliexpress

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva