Közeleg az igazi tél!

Szerző • 2018-01-09 • Hírek, Közélet Közeleg az igazi tél! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva628

Fel kell készülni lelkiekben, szombaton ugyanis már újra havazhat. Szerdától kezdődik a lassú lehűlés, szombaton Budapest térségében már maximum 2 fokot jósolnak a meteorológusok, vasárnaptól pedig már csak a mínuszok lesznek a jellemzőek.

Az OMSZ ( Országos Meteorológiai Szolgálat) arra figyelmeztetett, hogy szerdától lassú lehűlés veszi kezdetét. Egy úgynevezett okklúziós ciklon ér el minket, ennek köszönhetően szerdán a nap sugarait csak szűrve, kis ideig érzékelhetjük majd, 5-10 fok lesz. Csütörtökön eleinte néhol lehet kisebb eső, de napközben már csak elszórtan van erre esély. Ezen a napon nem lesz melegebb 9 foknál és nem lesz hidegebb 0-nál.

Pénteken fagypont körüli értékeket is mérhetünk, napközben borult lesz az idő, és eshet is az eső délután, vagy estefelé, de csak kis mértékben. Napközben jellemzően 5-6 fokig, de a déli területeken akár 8 fokig melegszik a levegő.

Ami a hétvégét illeti, sokkal hidegebb lesz, mint hét közben, havas esőt kapunk a nyakunkba, ha nem lesz nálunk esernyő. Szombaton Budapesten a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak plusz 2 fok lesz. Vasárnap pedig 0 és mínusz 4 fok közötti hidegre kell számítanunk. Havas eső és havazás is valószínű.

Fotó: Illés András / ExperiArts

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva