Közlekedés-biztonságról a Csontváryban

Szerző • 2018-03-28 • Hírek, Oktatás Közlekedés-biztonságról a Csontváryban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1355

Nem lehet elég korán kezdeni az ismerkedést a közlekedéssel, a KRESZ-szabályokkal, a baleset-megelőzéssel. Óvodások és általános iskolások lepték el március 22-én a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tornacsarnokát és udvarát a számukra rendezett közlekedésbiztonsági napon.

A csarnokot KRESZ-pályának rendezték be, az „utcákon” biciklisták közlekedtek, s volt rendőr és rendőrlámpa is. Az udvaron rendőrautó állt, amibe beszállhattak a gyerekek, és dudálhattak, szirénázhattak, az iskola folyosóján pedig szimulátor segítségével motorozhattak. A szellemi foglalkozás jegyében a nagyobbak teszteket tölthettek ki. A legjobbak, a legügyesebbek jutalmul csokoládét, könyvet kaptak, sőt volt, akinek bukósisak is jutott.

Miután Miklósné Bankó Ilona, a Csontváry iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket – a havanna-lakótelepi óvodásokat és iskolásokat – és a vendégeket, Lévai István Zoltán alpolgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt:

Fontos, hogy biztonságban tudjuk a gyermekeinket, amikor önállóan közlekednek, ezért nem árt már egészen kis korban megismerkedni a közlekedés alapvető szabályaival. Ilyenkor még fogékonyak vagytok, könnyen tanultok. Itt most sok mindent játékosan tanulhattok meg, ehhez kívánok nektek jó és hasznos időtöltést.

Valóban szórakozva lehetett elsajátítani a közlekedés alapvető szabályait, amit láthatóan élveztek a gyerekek a kialakított KRESZ-pályán. A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kurátora, Juracsik Zoltán arra hívta fel a kis biciklizők figyelmét, hogy a való életben nagyon figyeljenek a szabályokra és a jelzésekre, KRESZ-táblákra, mert nagyon sok veszély leselkedik rájuk az utakon. A nap végén Kiss Kamilla, a Magyar Afrika Társaság munkatársa 200 ezer forint értékben bukósisakokat adott át a házigazdának és a főszervező Gáspár Attilánénak, az iskola igazgatóhelyettesének, akik nagyon örültek az értékes ajándékcsomagnak, hiszen a biztonságos kerékpározáshoz elengedhetetlen a használatuk.

bp18.hu, Temesi László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva