Közlekedj okosan! – helytörténeti családi nap

Szerző • 2015-03-25 • Család, Hírek, Közlekedés Közlekedj okosan! – helytörténeti családi nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1833

Milyen járművek közlekedtek régen a kerületben, és miket használunk még ma is? Hogyan változik majd mindez 100 év múlva? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kicsik és nagyok március 22-én a helytörténeti gyűjtemény családi napján.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény Közlekedj okosan! címmel tartott családi délutánt a Múzeumsarokban. A gyerekek interaktív előadás keretében fedezték fel a gyűjtemény állandó kiállítását, megismerkedve a mostani és a régi járművekkel és az utazáshoz kapcsolódó más eszközökkel. Bejárták a kerületet földön, sínen és a levegőben. Megcsodálták a régi kocsilámpákat, és korabeli plakátokon, képeslapokon és fényképeken keresték meg a járműveket.

kozlekedes01_bent

A kora délutáni programra folyamatosan érkeztek a családok, amelyek közül többen már visszatérő vendégei a foglalkozásoknak. Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus elmondta, hogy mindig a kiállításhoz és az aktuális jeles napokhoz, ünnepekhez köthető foglalkozásokat szerveznek.

A kézműves alkotás ezúttal a környezetvédelemhez is kapcsolódott: a gyerekek újrahasznosított anyagokból, kartondobozokból, kupakokból, PET-palackokból, színes papírokból készíthették el saját közlekedési eszközeiket.

Kreativitásuknak semmi sem szabott határt, sorra készültek a vízre, földre, levegőbe tervezett színes, emeletes csodajárművek. A következő foglalkozáson a Cséry-féle szeméttelep történetéből kiindulva és a Föld napjához kapcsolódva kiderül, mi minden születhet még újrahasznosított anyagokból.

BP18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva