Közös szavalásra vár a minisztérium március 15-én

Szerző • 2015-03-08 • Hírek, Közélet, Programok Közös szavalásra vár a minisztérium március 15-én bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1063

A Nemzeti dal közös szavalására várja a verskedvelőket a Honvédelmi Minisztérium március 15-én a Budai Várba.

1848. március 15-én hazánkba is beköszöntött a „Népek tavasza” virágba borítva a szabadság eszméjét. Ezen a napon az emberek kezükbe vették sorsuk irányítását és vér nélkül kivívták függetlenségüket. Azóta március 15-e az összefogás jelképe, a polgári magyar nemzet születésnapja.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a ’48-as hősök tiszteletére közös ünneplésre hívja Magyarországot.

„A mi Március 15-énk!” címmel közös szavalást szervez az 1848-1849-es szabadságharc hőseinek emlékére.

„Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!”

Találkozás: 2015. március 15-én (vasárnap) 15.00 órakor a Budai Várban (a Szentháromság téren, a Szent István szobor melletti színpadnál). “Fogjunk össze, hogy Magyarország minél több településén szavalhassuk el együtt a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét!”

Jelentkezni a friedne.rajki.ilona@18kh.bfkh.gov.hu e-mailcímen lehet, a résztvevők tervezett létszámának megadásával, 2015. március 12-én (csütörtök) 12.00 óráig.

“A megmozdulásról készült dokumentációt (videó, fotók, fájlok formájában) kérjük, küldjék el az nrh.rki.kommunikacio@hm.gov.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/NemzetiRendezvenyszervezoHivatal oldalra. A beérkezett képeket és videókat az HM NRH Facebook-oldalának követői értékelik majd és a belőlük készült összeállításokat közzé tesszük a közösségi oldalakon, és a http://marcius15.kormany.hu oldalon” – írja a minisztérium közleményében.

(Címlapkép: honvedelem.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva