Közszemlén a lelkük legbensőbb része

Szerző • 2019-11-15 • Hírek, Kultúra Közszemlén a lelkük legbensőbb része bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva349

Kreativitás a közszolgálatban címmel nyílt kiállítás november 11-én a Városháza Galériában, ahol az önkormányzati dolgozók különféle műfajokban készített alkotásait mutatták be – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Nyilvánvalóan nem Fabergék, Coco Chanelek, Lucien Hervék, Gerbeaud-k vagy Kondor Bélák állítottak ki a polgármesteri hivatal földszintjén, de érdekes volt látni, hogy eredeti foglalkozásuk gyakorlása mellett mit képesek létrehozni a közszolgáltatásban tevékenykedők az ékszerkészítés, a varrás, a fotózás, a cukrászat és a rajzművészet területén.

A kiállítást megnyitó Császár Bíró Lilla szerint alkotással fejezték ki a jelenben létezésüket, ami azon túl, hogy a látogatónak is néznivalót, élményt ad, saját maguk számára is fontos, jelentős értékű esemény.
Ezúttal is felmerült az az örökzöld kérdés, hogy hol kezdődik a művész és a művészet, kit fogadunk el igazi alkotónak. Azt-e, akinek erről papírja van, aki valamely művészi csoportosuláshoz tartozik, vagy egyszerűen csak magukat a műveket kell nézni, amelyek magukért beszélnek? – mondta.

Szerinte értékelni kell önmagában azt, hogy a megnyitó közönsége együtt van, és a lelküknek kedves dolgokat közösen tekinthetik meg, beszélhetnek róluk, és általuk inspirálódhatnak.

Ezeknek a csodás nőknek talán már az is nagy falat volt, hogy közszemlére tegyék a lelkük legbensőbb részeit – tette hozzá Császár Bíró Lilla.

A kollégáknak, az ügyfeleknek különleges érzés lehetett megismerni a kiállító hölgyek olyan oldalát, amelyről addig fogalmuk sem lehetett. A jövőben már bizonyára más szemmel néznek rájuk, ha valamilyen ügy intézésekor kapcsolatba kerülnek velük. A munkatársak között bizonyára elhangzanak majd ehhez hasonló párbeszédek: ugye, a te izlandi tájképeidet, a te ikonjaidat, korsóról készült fotódat, párnáidat, tortáidat láttam múltkor a kiállításon?
Talán jogos a kérdés, hogy miért csak a hölgyek között találtak vállalkozó szelleműeket, akik kedvtelésük vagy akár szenvedélyük egy-egy megnyilvánulását a közönség elé tárták. A férfiak között nincs olyan, aki alkotótevékenységgel feledtetné a mindennapok egyhangúságát önmagával és másokkal, vagy csupán a bátorság kevesebb a lélek ilyen mértékű megmutatására?

A Kreativitás a közszolgálatban című kiállítást november 20-ig láthatjuk a polgármesteri hivatalban.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva