Közterületek csapadékvíz elvezetése

Szerző • 2014-11-05 • Fejlesztések, Hírek, Közlekedés Közterületek csapadékvíz elvezetése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2095

 Közterületek csapadékvíz elvezetésén dolgozik a Városgazda Zrt. csapata.

Az elmúlt hónapok rendkívül csapadékos időjárása egyformán próbára tette a közintézmények és közterületek használóit és fenntartóit egyaránt. A Városgazda 18 egy hónapja megkezdte az utak mentén az esővíz elvezetésére szolgáló szikkasztó árkok kiásását, illetve a meglévő nyílt árkok tisztítását és ahol szükséges, annak mélyítését, úgynevezett profilozását.

Clipboard55

 

A munka terv szerint halad, melyben figyelembe vesszük az ügyfélszolgálatunkra beérkezett lakossági bejelentéseket is. A feladat ütemezése a sürgősség sorrendjében történik. Idáig elvégzett ároképítés folyt a Ferihegy környezetében, a Szemere tér környékén, a Poprád- és Igló utcákban, Pestszentimrén a Podhorszki utcában, Erzsébet-Béla telepen, az Árpád utcában. A Gyömrői úton pedig az esővíznek árkokba való beterelése vált szükségessé, melyhez úgynevezett „surranókat” építettünk a földpadkák megnyesésével.

Clipboard51

 

Az elmúlt napokban a Lőrinci Piac környezetében járók tapasztalhatták, hogy az itt lévő árkok építése, kimélyítése is megtörtént már, melyet fotón is bemutatunk. Ezt a feladatot 3 részre bontva látjuk el. Ennek keretében jelenleg elsősorban a szikkasztó árkok építését, tisztítását végezzük. Külön felállítandó egység végzi majd a burkolt árkok iszapmentesítését.

 

Clipboard50

A harmadik nagy részfeladat a szennyvízcsatorna-gerincvezetékek megépítése és az útburkolat helyreállítását követően a csapadékvíz elvezetés helyreállítása lesz majd, amelyet szakaszonként, az útpályák átadása után végzünk majd el.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva