A KSH a kerületben végez felméréseket

Szerző • 2021-04-09 • Hírek, Közélet A KSH a kerületben végez felméréseket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva104

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a XVIII. kerületben – a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett – önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint – tájékoztatott a bp18.hu oldalon dr. Ronyecz Róbert jegyző.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

– 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű
– 1942 A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
– 2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június
– 2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április-május

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein.

A járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy részesítsék előnyben a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét.

Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik majd. A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található “Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések” menüpont nyújt tájékoztatást.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva