Kérdezőbiztosok járják majd a kerületet

Szerző • 2020-02-05 • Hírek, Közélet Kérdezőbiztosok járják majd a kerületet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva498

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megbízásából a kerületünkben fognak felkeresni lakosokat a kérdezőbiztosok. A háztartásokat véletlenszerűen választották ki, az összeírási munkát pedig a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

A kérdések a munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei, a lakosság utazási szokásai, a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés, a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés témakörében zajlanak majd.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki

Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közölik majd.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/ Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva