KSH: kerületünkbe költöznek a legszívesebben

Szerző • 2019-02-01 • Hírek, Közélet KSH: kerületünkbe költöznek a legszívesebben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva788

Most már a KSH legfrissebb lakáspiaci mutatói alapján is elmondhatjuk, hogy azok között, akik elköltöztek lakásukból egy másik kerületbe Budapesten, a XVIII. kerület volt a legkedveltebb új helyszín.

A lakásárak tavalyhoz képest emelkedtek egész Budapest területén, az országos átlagnál számottevően jobban. Az elemzések szerint a fővárosi használt lakások átlagosan 27,8 millió forintba kerültek, 3,4 millió forinttal többe, mint 2017-ben.

“Budapesten belül tavaly közel 40 ezren költöztek másik kerületbe. Az elköltözők és odaköltözők különbsége alapján a XVIII. kerület volt a legkedveltebb, több mint 700-zal többen mentek oda, mint ahányan eljöttek.” – írták.

Az is kiderült, hogy Budapest környékén, az agglomeráció nyugati szektorában 375 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, míg a pesti külső kerületeknél, amelybe kerületünk is beletartozik, ez a szám 384 ezer forint.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva