KSH: megtorpant a használt lakások piaca

Szerző • 2019-10-29 • Hírek, Közélet KSH: megtorpant a használt lakások piaca bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva250

A fővárosban megtorpant a használtlakás-piac, ugyanis az első félévben éves összevetésben 46 százalékkal kevesebb használt lakást adtak el.

A megtorpanás az árakon is látható: Budapesten a használt lakások átlagos négyzetméterára októberben 720 ezer forint volt, ami lényegében stagnálást jelent a szeptemberi 717 ezer, illetve a májusi 712 ezer forinthoz képest. Az októberi adat az előző év azonos időszakához viszonyítva azonban 18 százalékos drágulásnak felel meg – közölte az Ingatlan.com az MTI-vel.

A közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki jelezte a budapesti lakáspiacról részben az új, magas hozamú államkötvény nyári megjelenése miatt a befektetési célú vásárlók egy része eltűnt. Az árak stagnálása a saját célra vásárlóknak kedvezhet, ezáltal nőhet a mozgásterük egy-egy alku esetén.

Ugyanakkor kiemelte, hogy árcsökkenésre még nem lehet számítani, a legfrissebb adatok alapján is inkább az látszik, hogy elérték a plafont, és tetőztek a budapesti használt lakások árai

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva