Kucsák: “Országunkat meg kell védeni”

Szerző • 2015-10-14 • Hírek, Közélet Kucsák: “Országunkat meg kell védeni” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva736

Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott a migrációval kapcsolatban, ahol elmondta azt is, hogy a nemzeti konzultáció során több mint 1 millió ember mondta el véleményét, végül az emberek úgy döntöttek, hogy az országot meg kell védeni.

Nyilatkozatában elmondta, hogy „A jelenleg is tartó illegális bevándorlás hullámai egész Európát érintik, hiszen további milliók készülnek életük kockáztatásával a hosszú útra. Az illegális bevándorlók ma már nem csak kopogtatnak Európa kapuján, hanem valósággal ránk törik az ajtót. A kormány nemzeti konzultációt hirdetett, melynek során több mint 1 millió ember mondhatta el véleményét a történésekről. A magyar emberek végül úgy döntöttek, hogy országunkat meg kell védeni. A mi felfogásunk ezzel egybecsengő, hiszen a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember megvédi a családját, vagy a hazáját. Magyarország, amikor aláírta a schengeni egyezményt, akkor kötelezettséget vállalt nemcsak az ország biztonságának megtartására, hanem az Európai Unió külső határainak védelmére is.”

A magyar kormány ennek megfelelően egyértelmű lépéseket tett, a szerb–magyar határszakaszon elkészült a műszaki határzár, amely maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen hatékonyan működik. Magyarország a kialakult helyzetre való tekintettel a jogszabályokat is szigorította annak érdekében, hogy határait és polgárait jobban megvédhesse.

Kucsák László továbbá arról is tájékoztatott, hogy a migráns válság első hulláma után megbeszélésre hívta a XVIII. kerületi rendőrkapitányt, valamint a közbiztonságért felelős alpolgármestert, és tájékoztatást kért arról, hogy érinti-e Pestszentlőrincet vagy Pestszentimrét az illegális bevándorlás. Ott elhangzott, hogy a kerületet nem terheli a migráció, de amennyiben mégis megjelennek migránsok, a rendőrség minden tekintetben felkészült az intézkedésre.

Ezt követően az országgyűlési képviselő részt vett a kerületi Közbiztonsági Kabinet ülésén, ahol tájékoztatta a résztvevőket a törvényi szabályozás változásairól, valamint megköszönte a Rendőrség és a Magyar Honvédség határokon végzett munkáját, és elismerését fejezte ki mindazoknak, akik civilként eleget tesznek humanitárius kötelezettségeinknek, és segítik a nehéz helyzetben lévő embertársainkat.

A magyar kormány döntéseit már vezető nyugat-európai politikusok is elismerik, s a bevándorlás kérdésében jól működik a visegrádi országok együttműködése is. Azonban az Európai Unió egységes fellépése még várat magára. Addig is nekünk, magyaroknak óriási felelősség nyomja a vállunkat. Mindezt politikai ellenfeleink másként értelmezik, félremagyarázzák. Szembetűnő tehát, hogy ma Magyarországon kétfajta politikai irányzat létezik: az, amely meg akarja védeni Magyarországot, a magyar embereket, és van az, amely valamilyen megfontolásból ez ellen dolgozik.

A sajtótájékoztatón Kucsák László ismét köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik az ország határain teljesítenek szolgálatot, továbbá a humanitárius szervezetek munkatársainak a menekülteket segítő munkájukért.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva