Külön tervet dolgozott ki a hőség ellen a BKV

Szerző • 2017-08-03 • Hírek, Közlekedés Külön tervet dolgozott ki a hőség ellen a BKV bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva368

Bevezette a hőleváltási rendszert a BKV a rendkívüli hőség miatt. Céljuk az, hogy a sofőrök dolgát megkönnyítsék, vagy extrém esetben ideiglenesen leváltsák őket.

Az elmúlt években a BKV figyelt arra, hogy minden végállomási épület klímás legyen, és folyamatosan hűsítőkkel (limonádéval, palackos ásványvízzel) látják el a tartózkodókban várakozó járművezetőket. A most bevezetett, úgynevezett hőleváltási rendszer része az is, hogy a BKV biztosítja a járművezetők leváltását, ezért tartalék szakembereket mozgósítanak. 

A sofőrök a meleg miatt könnyített formaruhát hordhatnak, a nőknek nem kell kendőt, a férfiaknak pedig nem kell nyakkendőt viselniük, és bermuda nadrágot is viselhetnek munka közben.

Mint arról korábban mi is írtunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat. 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva