Kutyajó hírünk van – új kutyafuttató és élménypark épül

Szerző • 2018-10-30 • Fejlesztések, Hírek, Közélet Kutyajó hírünk van – új kutyafuttató és élménypark épül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1056

Kerületünkben hamarosan felépül a kilencedik kutyafuttató és a városligetihez hasonló, kutyás élménypark helyszínét is kijelölték már. A meglévő kutyás játszótereket pedig olyan itatókkal szerelik fel, amit a Városgazda munkatársai gyártanak majd.

„Örömmel mondhatom, hogy az Aranyeső utcában épül meg Pestszentlőrinc-Pestszentimre új, kilencedik kutyafuttatója és a kutyás élménypark helyszínét is kiválasztottuk már: a Brenner János Parkban építjük föl a négylábúak játszóparkját” – mondta el a tovabb18.hu-nak Ughy Attlia. A polgármestertől megtudtuk azt is: a meglévő kutyafuttatókban komoly felújítási munkálatokat végeznek a Városgazda szakemberei. „A nyolc helyszínre 16 kutyás itatót is építünk, amit költséghatékonyan, saját gyártás keretében alakítanak majd ki munkatársaink” – emelte ki Ughy Attila.

A jelenleg is zajló felújítási munkálatok során új padok kerülnek a futtatókba, valamint a hulladékgyűjtők is cserélve vagy pótolva lesznek, a kutyák által ásott lyukakat pedig elegyengetik, betömik, földdel töltik fel, ahol szükséges, ott a bokrokat, fákat, növényzetet is rendbe rakják.

A Vársogazda gyártja le az itatókat

A kutyaitatók beszerzése kapcsán ki derült, hogy egy-egy ilyen itatónak igencsak borsos bolti ára van, ezért a Városgazda18 Zrt. szakemberei jobban szemügyre vették őket, és a saját gyártás mellett döntöttek.

– Lehet ilyen itatókat kapni, de az áruk töredékéért, mintegy negyed árból elkészítették őket a lakatosaink. Megnéztük, hogy pontosan milyen egy eredeti itató, és ennek alapján zárt szelvényekből, bordás acélból és nyomógombos csappal gyártottuk le őket. Fontos volt, hogy a tányérja kiemelhető és mosható legyen, ugyanakkor ne vigyék el őket a futtatókról, ezért a láncos megoldás mellett döntöttünk – tudtuk meg Bera Szabolcstól, a Városgazda18 Zrt. Magasépítési osztályvezető-helyettesétől.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva