Labdarúgás: imrei siker a kerületi rangadón (VIDEÓ)

Szerző • 2016-02-29 • Hírek, Sport, Videók, Videók a tizennyolcból Labdarúgás: imrei siker a kerületi rangadón (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva898

Kerületi derbivel indult a BLASZ második vonalának tavaszi szezonja, a rangadó Pestszentimrei győzelmet hozott: 1908 SZAC Budapest – Pestszentimrei SK 2-3. Nézze meg a WEBHÍRADÓ18 összefoglalóját a meccsről!

Február 28-án játszották le a BLSZ-bajnokság másodosztályának idei első fordulóját, amely kerületi rangadót hozott. A SZAC és a PSK mérkőzött meg egymással, bebizonyítva, hogy képes arra is, hogy csak a futballra figyelve vívjon egymással jó színvonalú mérkőzést. A derbit az idegenben játszó, mégis pályaválasztó PSK nyerte meg 3-2-re.

Aki vállalta a fogvacogást, az jól szórakozhatott egy rendhagyó kerületi derbin, amelyen az idegenben játszó csapat, a PSK volt a házigazda. Az ok egyszerű: a mélyebben fekvő részeken a víz és a sár az úr, ahogy a PSK pályáján is. Így aztán a Thököly úti műfüvesre vitték át a találkozót.

Jól tették, mert a hibátlan minőségű pálya, ha nem is hibátlan színvonalú találkozót hozott, de olyant feltétlenül, amely után elégedett lehetett a „nép”, s azt mondhatta: kerületi rangadóhoz méltó játékot kapott a focistáktól az idénynyitón.

A 9. percben Tóth öngólja juttatta vezetéshez a PSK-t (1-0), ám a váratlanul jött előnyt csak a 23. percig tudta megőrizni, mert ekkor Gálvölgyi mintaszerűen szép szabadrúgásgóllal kiegyenlített (1-1), hogy aztán két perccel később a tabella 2. helyén álló PSK Mészáros révén ismét előnyre tegyen szert (2-1).

A második félidőben 11-es góllal kiegyenlített a SZAC, Gálvölgyi a másodszor is betalált (2-2), majd a 70. percben jött a három pontot eldöntő találat. Olyan, amelyiket érdemes volt kivárni. Egry Zoltán, az imreiek csapatkaptánya (nem mellesleg a PSK elnöke) akkora gólt vágott a SZAC kapujának jobb felső sarkába, amilyent csak akkor varázsol az ember, ha jó kedve van, vagy ha tudja, hogy a csapatának nagyon is szüksége van mind a három pontra (3-2).

Egrynek jó kedve lehetett (a gól után mindenképpen), s a csapatának is kellett a három pont a célja megvalósításához, a bajnoki címhez. Azt most még nem lehet tudni, hogy sikerül-e a bátor terv, az azonban nagyot lendíthet rajtuk, ha a későbbiekben is ilyen gólokkal melegítik fel a szurkolóikat.

Mestermérleg:

Horváth Gellért, a SZAC vezetőedzője: „Erős ellenféllel szemben álltunk helyt, egy döntetlenhez közeli meccsen. Szeretném kiemelni a határozott bíráskodást, s azt, hogy a hat sárga lap ellenére is partnerek voltak a játékosok abban, hogy jó mérkőzés után mehettek az öltözőbe.”

Molnár Zoltán, a PSK vezetőedzője: „Nem akarok panaszkodni, különösen nem győztes mérkőzés után, de szinte a csapat felét kellett összedrótozni a rangadó előtt. A lényeg, hogy nyertünk, s újabb három ponttal közelebb kerültünk a célunkhoz, a bajnoki címhez.”

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva